Apple: Touch ID för det nya Magic Keyboard fungerar bara med Mac M1

Touch ID-tangentbord Mac © Apple

Dessa nya tangentbord kommer inte heller att vara helt kompatibel med iPad Pro M1 meddelade precis.

Under presentationen av nya iMac presenterade Apple nya Magic Keyboard trådlösa tangentbord för sin stationära dator, inklusive två modeller utrustade med Touch ID-fingeravtryckssensorn.

Läs också:
Apple: iPad Pro byter till Mini-LED och spelar den M1

Ett nytt tangentbord som är inkompatibelt med Intel-chipenheter

Förutom den lätta omdesignen av tillbehöret, är den verkliga nyheten med detta Magic Keyboard vintage 2021 naturligtvis utseendet på Touch ID-sensorn. Denna komponent gör det möjligt att bättre säkra öppningen av sin användarsession, men också tillgång till sparade lösenord eller betalning via Apple Pay.

Många ägare av iMac eller MacBook med Intel-processorer kunde dra det blå kortet för att ha råd med detta helt nya tangentbord, men Apple visade sina förhoppningar genom att indikera att endast Mac-datorer utrustade med ett M1-chip kommer att vara kompatibla med dessa tillbehör.

Dessutom är det för närvarande omöjligt att beställa detta nya Magic Keyboard, som endast kommer att erbjudas vid köp av en iMac M1.

Läs också:
Apple: iMac får ett ansiktslyft med 7 nya färger och integrerar M1-chippet

Magic Keyboard Touch ID kommer inte att säljas separat

Anledningen är teknisk enligt märket. Magic Keyboard med Touch ID innehåller en säker enklav som, som på iPhones eller iPads, lagrar autentiseringsdata, här fingeravtrycket.

Den här enklaven är designad för att interagera med M1-processorn, designad internt av Apple, på ett helt säkert sätt, vilket inte är möjligt med Intel-processorer.

Dåliga nyheter även för framtida köpare av iPad Pro M1. Trots en processor som är identisk med den på iMac kommer Magic Keyboard inte att vara kompatibel med surfplattan. Det kan vara så att iPadOS (ännu) inte lämpar sig för att kommunicera med tillbehöret eller helt enkelt att Apple bara vill erbjuda en autentiseringsmetod per enhet, i det här fallet ansiktsigenkänning med Face ID för iPad, för enkelhetens skull.

Källa: Wccftech

Relaterade Artiklar

Back to top button