Apple spårar nu även tillbehör från tredje part

Äpple tillkännagav “Hitta min iPhone” redan 2010: appen gjorde det möjligt för dig att veta platsen för din smartphone, om den försvann, och möjligen att radera innehållet på distans ifall telefonen hamnade i händerna på en angripare.

Nu, tack vare den anropade ansökan Var på iPhone, Mac och iPad kan du lägg till tillbehör från tredje part till Apples Hitta mitt nätverk. De första kompatibla tillbehören inkluderar Chipolo-trackers, VanMoof-bilar och Belkin trådlösa hörlurar. Låt oss ta reda på detaljerna tillsammans.

Apple Finds kan hitta förlorade föremål

Efter flera år av utveckling och förbättringar lanserade Apple appen Where’s:, som för närvarande är tillgänglig på Mac, iPhone och iPad, 2019. låter dig lokalisera borttappade Apple-enheter och veta deras plats med en bra uppskattningoch med möjligheten att följa dem på kartan.

Kallas “publiklokalisering”Använder lågenergi bluetooth, är helt anonym och säker och har redan använts av många andra bluetooth tracker-tillverkare och även av Samsung med sina Smart Things. Skillnaden, som är en tjänst att ju fler personer som deltar, desto bättre noggrannhet och funktion, görs just av antalet enheter som lyssnar.

Antalet enheter kommer att utökas under de kommande månaderna, t.ex Apple förklarar att många andra partners är redo att lägga till Apple Find My-funktionen till sina enheter via uppdatering eller på nya produkter. Enheter som kan lokaliseras och sedan läggas till i Find My-appen identifieras av en dekal som liknar den som används för HomeKit och iPhone-tillbehör.

Relaterade Artiklar

Back to top button