Apple sparade 6,5 miljarder dollar genom att ta bort laddaren och hörlurarna

En betydande besparing som omvandlas till en betydande vinst, Apple gör rätt drag och siffrorna visar att det är rätt.

Apple: Var laddaren verkligen överflödig? Vad säger siffrorna?

2020 införde Apple en strategi som väckte mycket diskussion, ta bort strömförsörjningen och hörlurarna från iPhone-paketet.

Från och med den dagen skulle vem som helst behöva köpa dem separat eller använda de som redan finns i huset.

Apple motiverade beslutet med att de inte var nödvändiga, eftersom alla i huset har strömförsörjning och trådbundna hörlurar, dessutom skulle ett omotiverat produktionsöverskott i onödan ha skapat annat tekniskt avfall.

Beslutet togs emot med stor entusiasm i synnerhet av miljöföreningarsom såg i företagets aktion Green goda avsikter, lite mindre från användarna.

Hittills har siffrorna visat att Apple har rätt otvetydigt. Företaget har sparat i snitt på 32 euro per smartphoneför totalt 6,5 miljarder dollar. Intäkterna från försäljningen av strömförsörjning uppgår däremot till endast 270 miljoner, som kan köpas till ett pris av 25 euro styck.

Siffrorna talar för sig själva: väldigt få stycken har sålts, Apple hade rättalla i huset har en strömkälla!

Det är sant att laddningstekniken har tagit stora framsteg och krävt laddare med högre watt, men det verkar som att vi inte alla är intresserade av snabbladdning, kanske tack vare falsk tro detta kommer att förstöra batteriet. I detta avseende pratade vi om det i en tidigare artikel som du kan läsa om på den här länken.

Apple har återigen förvånat alla med en strategi som har visat sig framgångsrik, spara mycket pengar och till och med tjäna pengar. Som ordspråket säger, även de pengar som sparas är pengar intjänade!

Om du gillade den här artikeln kanske du vill ta en titt på: Amazon.it följer 2022 års kulturbonus som främjas av regeringen

Relaterade Artiklar

Back to top button