Apple, snart det första företaget värderat till 3000 miljarder dollar?

Apples logotyp © © Unsplash / Laurenz Heymann

Inget verkar kunna stoppa Apple längre. Äppelmärket är på väg att nå en ny symbolisk nivå.

Apple förväntas snart överstiga 3 biljoner dollar i börsvärde. En milstolpe som ett företag aldrig nått tidigare.

Apple snart värderat till 3 000 miljarder dollar?

Apple fortsätter sin meteoriska uppgång. I måndags den 13 december flirtade företaget på äpplet mycket nära med de 3 000 miljarder dollar i börsvärde precis innan Nasdaq öppnade. Dess titel steg med 1% och handlades till 181,75 dollar medan dess åtgärd måste nå 182,85 dollar för att passera denna historiska tröskel som aldrig tidigare nåtts av ett företag.

Företaget ledd av Tim Cook hade redan blivit det första företaget att passera 2 biljoner i börsvärde i USA i augusti 2020. Det verkar bara vara en tidsfråga innan det passerar denna andra tröskel. Stimulerat av lanseringen och efterfrågan på iPhone 13, såväl som försäljningen av MacBooks och tjänster som Apple Music, App Store och Apple TV+, såg Cupertino-företaget sin aktie stiga med 35 % bara i år. En siffra som har klättrat till 150 % sedan pandemin började, i mitten av mars 2020.

Apple: Tim Cook, 10 år senare, är det fortfarande “revolutionen”?

Det har redan gått ett decennium sedan den tidigare operativa chefen tog över efter Steve Jobs. Det här är en möjlighet för oss att komma tillbaka till de diskreta men viktiga förändringarna som Tim Cook har gjort inom Apple.
Läs mer

Källa: CNN

Relaterade Artiklar

Back to top button