Apple slutar acceptera betalkort, kreditkort för prenumerationer, appköp i Indien

Apple har slutat acceptera kortbetalningar för prenumerationer och appköp med Apple ID i Indien. Det betyder att du inte längre kan använda ditt indiska kredit- eller betalkort för att köpa appar från App Store, skaffa Apple-prenumerationer som iCloud+ och Apple Music, eller köpa något medieinnehåll från Apple. Förändringen har kommit som ett resultat av de nya automatiska debiteringsreglerna från Reserve Bank of India (RBI) som trädde i kraft förra året och stör återkommande onlinetransaktioner.

Flera Apple-användare har tagit till Twitter för att klaga på att kredit- och betalkortsalternativet har tagits bort från de betalningsmetoder som Apple accepterar i Indien för köp med Apple-ID. Användare som redan har lagt till ett kort som betalningsmetod på sitt konto kan inte heller göra några nya betalningar via sitt Apple-ID eftersom företaget visar ett felmeddelande som säger “Denna korttyp stöds inte längre.”

Apples supportsida som listar de tillgängliga betalningsmetoderna i varje land det driver visar att företaget för närvarande endast stöder nätbank, UPI och Apple ID-saldo som de tre alternativen för att ta emot betalningar. Förändringen skedde i april – den 18 april, för att vara exakt – enligt en annan supportsida på Apples webbplats.

“Regulatoriska krav i Indien gäller för bearbetning av återkommande transaktioner. Om du har ett indiskt betal- eller kreditkort och du har ett abonnemang påverkar dessa ändringar dina transaktioner. Vissa transaktioner kan avvisas av banker och kortutgivare”, sa företaget på dess supportsida som beskriver uppdateringen.

De regulatoriska kraven, som i huvudsak är de nya reglerna för automatisk debitering som RBI implementerade i oktober, begränsar Apple att ta emot återkommande betalningar från användare i Indien via kredit- och betalkort. Förändringen pressar också iPhone-tillverkaren att acceptera transaktioner genom UPI och nätbanker – de två funktioner som den introducerade för sina användare i landet förra året.

De nya reglerna kräver att handlare som Apple ställer in ett e-mandat för kundkort. Kunder måste också använda tvåfaktorsautentisering och skapa ett nytt e-mandat för återkommande betalningar. Reglerna kräver också att kunderna ger sitt samtycke varje gång de behöver betala en efterföljande betalning på över Rs. 5 000. Dessutom är systembearbetning med de givna kraven ännu inte uppdaterad i stor utsträckning. Allt detta gör det svårt för Apple att fortsätta stödja kortbetalningar.

Apple är dock inte ensamt om att ändra sin betalningsmekanism. Google är också ett av de i hög grad påverkade företagen på grund av RBI-uppdateringen. Ett stort antal av dess användare har svårt att göra återkommande betalningar och köp via sina kort på Google Play och YouTube. Företaget kan inte heller behandla Google Workspace-transaktioner för många användare på grund av begränsningarna.

På liknande sätt introducerade Netflix förra året UPI AutoPay-stöd för återkommande betalningar på sin plattform – som en utväg för att undvika problem på grund av reglerna för automatisk debitering.

National Payments Corporation of India (NPCI) introducerade 2020 UPI AutoPay-funktionen för att möjliggöra automatisk debitering av återkommande betalningar. Det ger en framträdande anledning till företag inklusive Apple och Netflix att gynna det lokala gränssnittet framför traditionella kort.


Kommer 2022 iPhone SE att sjunka eller simma? Vi diskuterar detta på Orbital, podcasten Gadgets 360. Orbital är tillgängligt på Spotify, Gaana, JioSaavn, Google Podcasts, Apple Podcasts, Amazon Music och var du än hittar dina podcasts.

Relaterade Artiklar

Back to top button