Apple släpper Tracker Detect, en Android-app för spårning av AirTags

Apple AirTags test © © Pierre Crochart för Clubic

Apple kommer äntligen att hålla ett av sina löften vid lanseringen av sina Bluetooth-beacons. Apple-företaget har precis publicerat en applikation för att upptäcka AirTags på Android.

Ett svar på kritik från användare och integritetsförespråkare som pekade på möjligheten att spåras trots sig själva via AirTags.

En app för att upptäcka AirTags på Android

Apple släppte idag en ny app, Tracker Detect, i Play Store. Det låter Android-användare söka efter platsspårare som är kompatibla med Apples Hitta mitt nätverk i närheten. Målet för företaget som leds av Tim Cook är tydligt: ​​att tillåta användare att undvika att spåras mot sin vilja av en liten ledstjärna i detta nätverk, som inkluderar AirTags, men även enheter från andra företag, även utan att ha en iPhone.

Tracker Detect © Apple
Tracker Detect © Apple
Tracker Detect © Apple

© Apple

Konkret, om Tracker Detector-applikationen hittar en okänd AirTag, kommer den att markeras som sådan på Android-smarttelefonen. Användare kommer då att kunna lägga vantarna på det med ett ljud som kommer att spelas inom 10 minuter efter upptäckt, även om det ibland kan ta upp till 15 minuter, sa Apple.

Som på iOS kommer applikationen att erbjuda olika åtgärder att vidta, som att ta bort batteriet från AirTag eller följa instruktioner för att återlämna den förlorade enheten till sin ägare. Företaget på Apple specificerar att all kommunikation är krypterad så att ingen kan känna till platsen eller identiteten för individer och/eller deras enheter.

Om samma ämne:
Apple: Hur använder biltjuvar AirTags?

Källa: Apples pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button