Apple släpper iOS, iPadOS, tvOS 14.6, macOS Big Sur 11.4 och watchOS 7.5

Apple Store nära Operan i Paris © AFP/Archives

I måndags släppte Apple uppdateringar för hela sin serie av enheter.

Dessa uppdateringar är lätta och lägger till lite funktionalitet, men de förbereder verkligen för ankomsten av större tillägg, som erbjudandet förlust mindre i juni på Apple Music.

Läs också:
Apple Music: förlustfritt ljud för hela katalogen från juni, utan extra kostnad

En uppdatering begränsad till nyhetssektionen

Detta tillkännagavs i april, det är nu tillgängligt: ​​med denna uppdatering är det nu möjligt att prenumerera på podcaster som väljer att erbjuda ett betalerbjudande från Apple Podcasts-applikationen, oavsett om det är på Mac eller på iOS.

På iOS- och iPadOS-sidan kan vi notera en förbättring av funktionerna AirTag och Hitta min. Det är nu möjligt att välja att lägga till en e-postadress snarare än ett telefonnummer som kontaktmedel om objektet försvinner och AirTags kommer att kunna visa ägarens partiella telefonnummer om de träffas av en NFC-aktiverad enhet.

Tillgänglighetsalternativen har förbättrats, som att kunna låsa upp din iPad eller iPhone endast med din röst efter en första omstart. Level watchOS, inget anmärkningsvärt förutom tillgång till innehållet i Apple Podcasts-prenumerationer och möjligheten för användare i Malaysia och Peru att få tillgång till EKG-applikationen och aviseringar om deras hjärtslag är oregelbundet.

Läs också:
Apple lanserar ett abonnemang för sina podcaster

Ett nolldagsfel fixat av Big Sur 11.4

Om dessa tillägg inte nödvändigtvis får dig att drömma bör det ändå noteras att Apple hade indikerat att det skulle vara nödvändigt att uppdatera sina enheter i dessa nya versioner för att kunna ta del av erbjudandet. förlust mindre på Apple Music i juni.

Big Sur version 11.4 fixar också ett nolldagarsfel som påverkar delsystemet som ansvarar för att förhindra applikationer från att komma åt känslig användarinformation utan att uttryckligen begära tillstånd. Denna brist används aktivt av XCSSET-viruset, som upptäckts av forskare vid Jamf, som använder det för att ta skärmdumpar av användarens skrivbord.

Om utvecklarna är de främsta offren för detta virus som sprids via infekterade Xcode-projekt, är det fortfarande tillrådligt för alla Mac-ägare under Big Sur att uppdatera.

Källor: Kult av Mac
, Bleeping Computer

Relaterade Artiklar

Back to top button