Apple släpper iOS 16 Beta 4, här är vad som är nytt

ios 16

Den kaliforniska tillverkaren levererar en ny betaversion till utvecklare som ger några nya gränssnittsfunktioner.

iOS 16 betatestcykeln fortsätter med lanseringen av denna fjärde version onsdagen den 27 juli.

Apple lägger till några alternativ till nya funktioner

Utvecklingen av nästa iPhone-operativsystem är redan långt framskriden men Apple har gjort några korrigeringar av några av de nya funktionerna som ingår i denna stora uppdatering.

Man kan till exempel citera tillägget av historiken för ändringarna av meddelandena via en klickbar “Ändrad”-knapp som visar alla gjorda ändringar. Antalet tillåtna ändringar har reducerats till högst fem ändringar. När det gäller radering av ett meddelande är det inte längre möjligt att avbryta en sändning efter två minuter, mot femton tidigare.

I Mail är det också möjligt att ändra fördröjningen av att skicka ett mail. Du kan välja mellan 10, 20 och 30 sekunder enligt dina preferenser i appinställningarna.

Ett reviderat gränssnitt

Liveaktiviteter kommer också med denna beta 4. Förutom musikspelaren placeras timern automatiskt på din låsta skärm i en interaktiv widget. Utvecklare har nu alla verktyg för att skapa sina egna liveaktiviteter, men användare måste vänta till slutet av året och en iOS 16-uppdatering för att dra nytta av det.

Apple drar nytta av denna beta för att även granska låsskärmens modifieringsfönster, med omnämnanden för att indikera var man ska lägga till widgets, och för hemskärmen.

Senaste nyheterna, Apple erbjuder fler bakgrundsbilder för Home-applikationen. Bakgrunderna finns i två varianter, dag och natt, för att passa iOS 16:s nattläge och ge dig en mer ögonvänlig tittarupplevelse efter att solen gått ner.

Beta 4 av iOS 16 är för närvarande reserverad för utvecklare men bör vara tillgänglig för användare som är registrerade i det offentliga betaprogrammet under de kommande dagarna.

Källa:XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button