Apple sänker försäljningsprognoserna för iPhone för 2022

iPhone © © lukgehr / Pixabay

Räknar Apple med ett magert år? Låt oss inte gå så långt. Men Bloomberg rapporterar att företaget har reviderat sina försäljningsprognoser för smartphones för att få dem tillbaka till samma nivå som förra året.

Efter iPhone 13 och iPhone 13 Pro av utmärkt vintage, kan iPhone 14 vara mindre populär. Det är i alla fall vad vi gissar bakom Apples pragmatiska beslut att sänka sina försäljningsprognoser för 2022.

Ett globalt sammanhang som inte främjar rekordförsäljning

Enligt Bloomberg, enligt uppgift har Apple bett sina leverantörer att producera cirka 220 miljoner iPhones i år. Analytiker och marknadsprognoser räknade dock mer med 240 miljoner. För att uttrycka det på ett annat sätt: Apple räknar inte med att sälja fler smartphones än de gjorde 2021.

Ett rimligt beslut när man tar en titt på marknadsläget idag. Inflationen slår rekord, Covid-19-pandemin tar fart igen i Kina och tvingar fabriker att lägga ner, och den drastiska ökningen av priset på olja och gas vänder konsumenterna bort från tekniska produkter.

Det verkar också som att iPhone 14 Max, en av de nya modellerna som väntas i höst, skulle kunna lanseras senare än resten av sortimentet. Dessutom, och på grund av situationen, har Apple redan varnat sina aktieägare för att mängden försäljningar som gjorts detta kvartal kan påverkas av storleksordningen 4 till 8 miljarder dollar.

Notera att Apple långt ifrån är det första som drabbats av krisen. Xiaomi, världens tredje största smartphone-säljare, rapporterade lägre intäkter för första gången i sin historia under det senaste räkenskapskvartalet.

Om samma ämne:
iPhone 14 Max kan vara några veckor efter andra modeller

Källa: Bloomberg

Relaterade Artiklar

Back to top button