Apple rullar ut den tredje offentliga betaversionen av iOS 16, iPadOS 16 och macOS Ventura

ios 16

Som väntat har Apple rullat ut den tredje offentliga betaversionen av sina kommande system, som fortfarande ger några nya funktioner.

Apples betaprogram är nu väletablerat efter flera års existens. Endast 24 timmar efter lanseringen av de senaste versionerna reserverade för utvecklare är dessa även tillgängliga för registrerade användare.

Apple erbjuder några nya funktioner i sista minuten, av vilka några är mycket efterlängtade

Trots över två månaders beta, fortsätter Apple att lägga till några funktioner till iOS 16 och förbättra många gränssnittselement över sitt mobila operativsystem.

Den viktigaste nyheten i denna version är återkomsten av den återstående batteriindikatorn, som hade försvunnit från iOS sedan iPhone X 2017 och utseendet på skåran på dessa modeller med Face ID. Detta var en stark och pressande begäran från många användare som misströstade över att inte längre ha lätt tillgång till denna information. Utelämnandet är nu reparerat, även om åsikterna går isär om Apples estetiska val i detta ämne.

iOS 16 batteri © © MacRumors

Också nytt, ljudet som produceras av iPhone när den växlas till Lost Mode ändras. Den nuvarande gälla melodin har ersatts av en lite mer harmonisk sekvens, men som snabbt blir irriterande om du använder den varje dag för att hitta din telefon borttappad mellan soffkuddarna.

Slutligen, bland de synliga nyheterna, kommer användare som tar många skärmdumpar att upptäcka en ny knapp: “Kopiera och ta bort”. Tack vare det kommer det att vara möjligt att behålla en kopia att klistra in i ett meddelande eller ett e-postmeddelande omedelbart, utan att fångsten samlar damm i fotobiblioteket.

Några anmärkningsvärda ändringar i macOS Ventura

När det gäller macOS Ventura är de nya funktionerna mindre synliga. Apple verkar mer upptagen med att fixa de många buggar som fortfarande finns och förfina de förbättringar som gjorts i systemet. Vi tänker särskilt på Stage Manager, ett nytt gränssnitt för multitasking som även kommer att hitta en plats i iPadOS 16 och som vi erbjöd dig en första förhandsvisning av för flera veckor sedan.

macOS Ventura kommer också att helt förnya panelen “Systeminställningar”, nu kallad “Inställningar” som på iPhone. Dess layout kommer att likna den som har varit tillgänglig i evigheter på Apple-drabbade smartphones och surfplattor. Att ändra Mac-användares historiska vanor är riskabelt, och Apple verkar vilja göra övergången så smidig som möjligt genom att regelbundet granska gränssnittet för den här menyn under betaprogrammet.

Om du ännu inte tagit steget är det givetvis möjligt att installera den offentliga betaversionen av iOS 16 och macOS Ventura på din maskin i väntan på släppet av de slutgiltiga versionerna i början av läsåret.

Källa: MacRumors

Relaterade Artiklar

Back to top button