Apple Music Voice Plan, vad är det exakt?

Apple Music Voice Plan © Apple

Apple presenterade en ny musikströmningstjänst
. Kallas “Apple Music Voice Plan” och kommer att erbjudas för 4,99 dollar per månad.

Erbjudandet tillkännagavs under Apples keynote som ägde rum måndagen den 18 oktober. Apple-varumärket presenterade framför allt sina AirPods 3 samt nya 14- och 16-tums MacBook Pros.

Tillgänglig via alla Siri-aktiverade Apple-enheter

Om lanseringen av en ny musikströmningstjänst inte var väntad är det inte så överraskande och kan till och med tyckas logiskt att följa med lanseringen av varumärkets tredje generation trådlösa hörlurar. Voice Plan kommer att fungera på alla Siri-aktiverade Apple-enheter som kan spela Apple Music, t.ex. iPhone, iPad, Mac, HomePods, Apple TV och AirPods.

Tjänsten kommer dock inte att vara tillgänglig med tredjepartsintegrationer som Apple Music for Echo, Samsung smarta TV-apparater eller till och med Android-enheter. Prenumeranter på Voice Plan kommer att ha tillgång till hela katalogen av Apple Music, oavsett om det är artister, låtar, album, radiostationer eller till och med spellistor.

Tjänsten fungerar endast med röstkommando

Men varför är den här tjänsten billigare än andra Apple Music-erbjudanden, förutom den för studenter? Med Voice Plan kommer användare endast att kunna komma åt applikationen med röstkommando via Siri, så det kommer inte att vara möjligt att navigera direkt inuti den. Som ett resultat kommer appen att ha en helt annan design än den klassiska: den kommer att innehålla förslag på vad man kan be Siri att spela utöver den senaste lyssningshistoriken. Det kommer också att finnas ett speciellt avsnitt för att hjälpa prenumeranter att lära sig hur man interagerar med Apple Music genom Siri.

Slutligen är det viktigt att notera att Voice Plan inte inkluderar Lossless Music, Dolby Atmos spatialt ljud, sångtexter eller musikvideor.

Apple Music Voice Plan kommer att finnas tillgänglig i år i flera länder inklusive Frankrike. Exakt vilket pris vet vi inte tills vidare, men det ska ligga runt 5 euro per månad. Med detta erbjudande sticker Cupertino-företaget ut från sina huvudkonkurrenter inom streaming: om Amazon Music erbjuder en liknande tjänst är den bara tillgänglig på Echo- och Fire TV-enheter, vilket kraftigt begränsar platserna där den kan användas.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button