Apple Music: på Android kan rumsligt och förlustfritt ljud lyssnas på i beta

Apple Airpods Max © Guifou

En funktion som många användare har väntat på länge så att Android-versionen äntligen inte har något att avundas mot iOS.

Redan tillgängligt på iOS, rumsligt ljud och kvalitet förlust mindre på Apple Music har precis implementerats på Android-versionen tack vare en uppdatering som endast är tillgänglig för betatestare. Allt som återstår är att vänta tills dessa nya funktioner är tillgängliga för alla.

Läs också:
Hur aktiverar jag Spatial Audio och Lossless Audio med Apple Music?

På programmet: CD-kvalitet, förlustfritt och 3D-ljud

Om Apple kunde meddela tillgängligheten av titlar i CD- och HD-kvalitet med rumsligt ljud och utan extra kostnad för sina prenumeranter förra månaden, var det inte förrän den 7 juni som dessa funktioner lades till iOS-versionen av Apple Music-appen. Idag upptäcker vi att dessa nya funktioner redan är tillgängliga i betaversion 3.6 av applikationen på Android.

Specifikt kan Android-smarttelefonanvändare nu njuta av 24-bitars 192kHz kvalitet med förlust mindre (ett förlustfritt komprimeringsformat), men också det berömda rumslig ljud. Apple indikerade ursprungligen att titlar i Dolby Atmos endast skulle erbjudas på iOS-enheter, men uppenbarligen har Cupertino-företaget ändrat sig.

Förutom 3D-ljud och kvalitet förlust mindre, den här betaversionen av Apple Music på Android tillåter också tillägg av två nya funktioner: Automatic Crossfade, som erbjuder en annorlunda och mer flytande övergång när man går från en titel till dess efterföljare på en spellista, men också en bättre research i biblioteket. Det är verkligen nu möjligt att skriva in texten till en låt i sökfältet för att försöka hitta den.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button