Apple meddelar att de kommer att sluta sälja sina produkter i Ryssland

logo-apple-NY.JPG © Alexandre Boero för Clubic

På tisdagen beslutade Apple att helt enkelt avbryta försäljningen av alla sina produkter på rysk mark, som svar på Kremls invasion av Ukraina.

Den amerikanska jätten har tagit ett viktigt beslut genom att tillkännage avstängning av sin försäljning i Ryssland, vilket berövar befolkningen iPhones, Macs, iPads och andra Apple Watches. Apple-varumärket, den tredje största säljaren av smartphones i Ryssland bakom Xiaomi och Samsung, hade redan avslutat exporten till tsarernas land förra veckan, för att ta avstånd från Moskva. Apple Pay-tjänsten är också blockerad. Cupertino-företagets beslut kommer i samband med Rysslands invasion av Ukraina.

Apple skär ner sina försäljningskanaler i Ryssland, men ännu inte App Store

Denna avstängning av försäljningen i Ryssland sammanfaller därför med den för Apple Pay, men också för apparna RT och Sputnik, som tagits bort från företagets applikationsbutik, App Store. ” Vi är djupt oroade över den ryska invasionen av Ukraina och stöder alla människor som lider på grund av våldet “Förklarar Apple i ett pressmeddelande.

Företaget meddelade också att det stöder humanitära insatser och ger hjälp till den pågående flyktingkrisen. ” Vi gör allt vi kan för att stötta våra lag i regionen “, tillägger hon.

Sedan vi pratade om App Store har den ukrainska regeringen vädjat flera gånger till Apple och dess stora chef, Tim Cook. Detta kräver en ren och enkel avstängning av applikationsbutiken i Ryssland. ” Snälla du (…) att sluta tillhandahålla Apples tjänster och produkter till Ryska federationen, inklusive blockering av åtkomst till butiken “, skrev den ukrainske digitalministern Mykhailo Fedorov för några dagar sedan.

Fler och fler åtgärder kommer från sektorn för ny teknik

Apple har också indikerat att de har inaktiverat funktionen som tillåter live incidentrapportering på Apple Maps. Företaget gjorde det i syfte att skydda befolkningen, som en försiktighets- och säkerhetsåtgärd. Intresset här är inte att leverera värdefull information som skulle hjälpa den ryska sidan att fastställa sina positioner.

Åtgärderna mot Ryssland är fler och fler. Den nya tekniksektorn följer i fotspåren av västerländska regeringar, som redan har infört ekonomiska sanktioner av en viss omfattning.

Tidigare i veckan uppmanade Cédric O, statssekreteraren för digital övergång och elektronisk kommunikation, alla stora digitala tjänster i världen att blockera eller stänga av RT- och Sputnik-kanalerna och -sidorna från deras tjänster. De två ryska medierna anklagas för att ha spridit propaganda från Moskva.

Källa: Reuters

Relaterade Artiklar

Back to top button