Apple MacBook Air 2022: mot en skolstartsrelease … med ett onödigt hack på skärmen

MacBook Air 2022-rendering © © ZONEofTECH

Ryktena tunnas gradvis ut om det nya Macbook Air, som förberedelse för flera månader hos Apple. Enheten, som borde anta en helt ny design, skulle komma ut på marknaden redan i början av läsåret 2022, om vi ska tro WCCFTech.

Vi fick veta förra veckan att nästa MacBook Air skulle vara redo att gå i produktion under andra eller tredje kvartalet 2022, för en release som väntas någonstans under andra halvåret. Nåväl, den här förutsägelsen verkar nu gå mot sitt slut. Utan att säga så mycket mer, den specialiserade webbplatsen WCCFTech förklarar att ha fått information som tyder på att Apple kommer att presentera sin nya MacBook Air nästa september. Logiskt sett skulle lanseringen av enheten ske strax efter.

Ett fult vitt hack längst upp på skärmen?

Enligt LeaksApplePro den här gången skulle designen av denna MacBook Air 2022 vara väl i linje med de renderingar som avslöjats av olika källor under de senaste månaderna. Läckaren bekräftar detta efter att ha fått ett foto av enheten från en informant… som skulle ha velat att den inte skulle publiceras.

Läckarens uttalanden ger dock en viss tyngd åt tidigare rykten som antydde att denna MacBook Air skulle vara märkt med ett hack längst upp på skärmen. Precis som på 14- och 16-tums MacBook Pros skulle de senare endast vara avsedda att rymma webbkameran och skulle inte innebära något stöd för ansiktsigenkänning via FaceID.

Det verkar också som att färgen på denna skåra och kanten på skärmen motsvarar den färg som valts för chassit. I vissa fall skulle skåran därför vara vit… och mycket iögonfallande. Det återstår att se om Apple skulle behålla denna design.

Inte 120 Hz, utan en (något) större skärm

Enligt Mark Gurman, journalist för Bloomberg, MacBook Air 2022 skulle ändå dra nytta av en något större skärm än den nuvarande modellen (13,6 tum, mot 13,3 tum), särskilt tack vare att dess kanter tunnas ut. Vi skulle dock stanna kvar på en IPS LCD-panel. Ingen Mini-LED på menyn alltså, och ingen 120 Hz refresh heller. Allt detta skulle förbli exklusivt för MacBook Pros.

Enligt källor skulle MacBook Air 2022 i övrigt ha ett Apple M2-chip (som kan integrera upp till 10 kärnor) eller ett förbättrat M1-chip. Prestandan skulle därför bli bra.

Om samma ämne:
2022 MacBook Air skulle drivas av en M1… som 2020

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button