Apple M2: vilka är varianterna av den nya Apple-processorn?

wwdc 2022 macOS M2

Under öppningskonferensen för dess WWDC 2022 presenterade Apple en ny generations chip. Nyktert döpt M2 och redan installerad ombord på den nya Macbook Air, den senare finns i två distinkta versioner. Låt oss se vad som skiljer dem åt.

I verkligheten är det väldigt enkelt: som tidigare med sina M1-chips erbjuder Apple två olika grafikkonfigurationer för sin nya M2-processor, graverad i 5 nm. Grundmodellen nöjer sig alltså med 8 GPU-kärnor, mot 10 GPU-kärnor för den mest effektiva varianten.

En specifikation som läckare förutspådde

Om metoden är irriterande, är det grundläggande M2-chippet verkligen utrustat med en grafisk del som är frivilligt fasthållen av Apple, utvecklingen förblir intressant jämfört med nuvarande M1-chip. På ingångsnivån nöjer sig den senare i själva verket med endast 8 CPU-kärnor och 7 GPU-kärnor. Vilket M2-chip han än väljer kan användaren därför räkna med minst en extra GPU-kärna.

Observera att närvaron av maximalt 10 GPU-kärnor på Apple M2 hade förutspåtts i flera veckor, med början med Mark Gurman, journalist för Bloomberg som därför hade rätt.

WWDC 2022

Betala mer för en full iGPU…

För övrigt är de två varianterna av M2-chippet båda utrustade med 8 CPU-kärnor (fyra högpresterande kärnor och fyra högeffektiva kärnor), och en Neural Engine som återigen omfattar 16 kärnor totalt. .

Å andra sidan lovar Apple upp till 18 % mer CPU-prestanda och en 40 % snabbare neuralmotor. Oavsett vilken version som väljs erbjuder M2-chippet också 50 % mer minnesbandbredd än på M1-chippet (det går upp till 100 GB/s), för totalt sett generösare prestanda än de som nämnts under de senaste månaderna.

Återigen kommer du dock att behöva betala mer för att dra nytta av en komplett och oskadad iGPU… och Apple är där för att få oss att betala ett högt pris för det, särskilt i Frankrike. På våra breddgrader handlar den nya MacBook Air utrustad med ett M2-chip med 10 GPU-kärnor 350 euro mer än modellen utrustad med 8 GPU-kärnor.

MacBook Pro M1 recension: revolutionen är inne

Om den utseendemässigt ser ut precis som sin föregångare, ger nya MacBook Pro 13 djupare förändringar. I november förra året passerade Apple en viktig milstolpe genom att släppa sin första interna PC-processor, kallad “M1” för sin 13-tums MacBook Air och MacBook Pro. En första för det kaliforniska varumärket, som har utrustat sina bärbara datorer med Intel-processorer i 15 år, och en liten revolution för Mac-datorer, som också kan förändra en hel del saker i PC-branschen i allmänhet.
Läs mer

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button