Apple M2-hals och -hals med Intel i9-12900K i denna första benchmark

wwdc 2022 macOS M2

Två år efter lanseringen, processorer föreställt av Apple utvecklas och är ännu mer ambitiösa.

Presenterad under WWDC, för ungefär två veckor sedan, förebådar Apple M2 vad som kommer att bli framtiden för Mac. En framtid som ökar det maximala antalet kärnor, mängden inbyggt RAM och som vi har en första glimt av prestanda av.

Mellan 10 och 20 % snabbare än M1

Under sin konferens nämnde Apple logiskt några resultat och lyfte särskilt fram 40 % snabbare redigering i Final Cut Pro för den nya M2-baserade MacBook Air.

Idag är det ingen fråga om mätningar beställda av Apple och även om Geekbench inte är den mest intressanta testmjukvaran så ger det en ytterligare uppfattning om kraften i M2-chippet.

Med 1 919 poäng in enkärna och 8 920 poäng in flerkärnigaM2 klockad till 3,49 GHz är alltså 11,56 % respektive 19,45 % snabbare än M1 vid en frekvens på 3,2 GHz.

I ett annat register noterar vi också att i en kärna är det bara Core i9-12900K och dess dubbla Core i9-12900KF som kan dominera – och fortfarande med ett hårstrå – Apple M2 på utbudssidan Intel.

Tillgänglig i juli 2022

Några sörjande har påpekat att Apple M2 inte kommer att kunna toppa M1 Pro och M1 Max. Det är sant. Det bör dock noteras att detta inte alls är Apples mål.

Apple M2 © Apple

M2 är helt klart tänkt att ersätta den “enkla” M1 och även om Apple inte har aviserat något liknande än så är det ett säkert kort att M2 kommer att utvecklas som M1 gjorde på sin tid.

Om allt går som planerat – det är inte Apples vana att sätta vagnen före hästen – bör vi se de första markerna komma ut från nya MacBook Air och Mac Book Pro.

De två maskinerna är planerade till nästa månad och det är mer än troligt att Apple sedan avböjer sin M2 på andra produkter i iPad- eller Mac Mini-serien.

Källa: TechRadar

Relaterade Artiklar

Back to top button