Apple M2: bra prestanda i spelet, men nedslående resultat i processortester?

M2 © Apple

Tack vare sina två extra GPU-kärnor, vidgar M2-chippet avsevärt gapet med M1 i spel. Oundvikligen, i jämförelse, verkar generationsvinsterna för CPU-delen lite tråkigare.

För en månad sedan presenterade Apple sin M2, ett chip som framför allt driver MacBook Pro 13 M2. För vår del blev vi förvånade över prestandan hos Apples processor. Baserat på CineBench R23-resultat och spel Shadow of the Tomb Raider, M2 erbjuder faktiskt det bästa förhållandet mellan prestanda och energieffektivitet på en ultraportabel PC för tillfället. YouTube-kanalen Hårdvara oförpackad granskade också prestandan för M2 i samma PC. Återigen gjorde Apples chip ett mycket gott intryck.

Ryzen 7 6800U slagen

MacBook Pro 13 M2 kör en M2 med 8 CPU-kärnor och 10 GPU-kärnor, vilket är den bästa konfigurationen som finns. Under sin presentation insisterade Apple på grafikprestandan hos sin processor: Apples varumärke ökade med 35 % i GPU-prestanda jämfört med M1. Denna skillnad förklaras av ökningen av frekvenser, men framför allt av tillägget av ytterligare två kärnor. M1 mobiliserar faktiskt 8 GPU-kärnor. För CPU-delen är det 8 kärnor för båda generationerna. Apple utlovar dock en prestandaförbättring på 18 % genom arkitektoniska optimeringar, högre klockor och övergången till LPDDR5-minne.

Resultaten erhållna av Hårdvara oförpackad leda till samma slutsats som vår: när det gäller dess förbrukning, går M2 väldigt bra i spel. Det betalar till och med för Ryzen 7 6800U in Shadow of the Tomb Raider. M2 erbjuder några fler bilder per sekund än Ryzen 7:s Radeon 680M iGPU (12 RDNA 2 GPU-kärnor). Skillnaden är mycket liten, i storleksordningen 2-3 IPS, men reducerad till bildhastigheten motsvarar detta framsteg på 7-10%.

M2CPU © Hardware Unboxed

Som jämförelse rapporterade Linus Tech Tips omkring 30 FPS för M1 i samma spel, vid 1080p/Low.

M1 © Linus Tech Tips

Naturligtvis är dessa resultat främst vägledande. Om din prioritet är att spela spel lokalt, välj en PC med ett dedikerat grafikkort. Och för att välja mellan Ryzen 7 6800U och M2 för denna typ av aktivitet skulle valet också snabbt avgöras: de flesta aktuella PC-spel stöds inte av macOS.

Drottningen av autonomi?

I de syntetiska riktmärkena som främst sätter CPU-kärnorna på prov, förblir M2 mycket effektiv. Helt enkelt, som Apples siffror antydde, är generationssprånget mindre betydande.

M2 är logiskt slagen av M1 Pro i multicore, eftersom den senare har ytterligare två CPU-kärnor. Hierarkin med Ryzen 7 6800U är inte tydlig. Med sällsynta undantag är avstånden totalt sett ganska små mellan de två markerna. Synd att resultaten från M1 inte är ifyllda här.

M2CPU © Hardware Unboxed
M2CPU © Hardware Unboxed
M2CPU © Hardware Unboxed
M2CPU © Hardware Unboxed

© Hardware Unboxed

Å andra sidan, om det finns två områden där Apple-chippet förödmjukar sina rivaler, är det konsumtion och autonomi.

M2-förbrukning © Hardware Unboxed
M2-förbrukning © Hardware Unboxed

© Hardware Unboxed

M2autonomy © Hardware Unboxed


Källa: Hardware Unboxed

Relaterade Artiklar

Back to top button