Apple lanserar batteribytesprogram för utvalda MacBook Pros

MacBook Pro 13 2020 © Apple

Apple lanserar ett nytt kostnadsfritt batteribytesprocedur. Den här gången gäller det några MacBook Pro tillverkad mellan 2016 och 2017.

Medan rykten spekulerar i att en helt ny MacBook Pro snart kommer att introduceras med ett nytt chassi och drivs av ett Apple Silicon-chip, fortsätter Cupertino-företaget att stå för räkningen för den nuvarande generationen. Den här gången är det batterierna till vissa modeller som det handlar om.

Läs också:
Apple M1X: ett 12-kärnigt chip skulle utrusta Macbook Pro 16″ och iMac

Är du påverkad av det här programmet?

På en ny supportsida förklarar Apple att vissa användare påverkas av ett problem: batteriet laddas inte mer än 1 %. Utan ytterligare detaljer anger företaget att antalet berörda personer är begränsat.

Modeller med detta problem producerades 2016 och 2017:

  • MacBook Pro (13-tums, 2016, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13-tums, 2017, två Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13-tums, 2016, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (13-tums, 2017, fyra Thunderbolt 3-portar)
  • MacBook Pro (15-tum, 2016)
  • MacBook Pro (15-tum, 2017)

För att ta reda på om din dator är berättigad till detta batteribytesprogram kan du kontrollera batteriets status, som bör vara “Reparation rekommenderas”. För att göra detta, gå till Systeminställningar > Batteri > Batteri status.

För Mac-datorer som kör macOS Catalina, håll helt enkelt ned alternativtangenten medan du klickar på batteriikonen. Om du ser det här meddelandet kan du kontakta Apples support för att få din MacBook Pro stödd utan kostnad.

Observera att företaget har släppt en uppdatering till macOS Big Sur i version 11.2.1 som exakt korrigerar laddningsproblemen för dessa modeller. Det är därför möjligt att batteristatusmeddelandet är relaterat till den tidigare installationen av detta uppdateringsom ändå väger 2,43 GB.

Läs också:
MacBook Pro 2021 skulle ha en SD-kortläsare, och det är en revolution… eller nästan

En generation full av problem

Det är inte första gången som Apple har varit tvungen att installera några program för den nuvarande generationen av dessa maskiner. Så snart de släpptes hade fjärilstangentbord fått stor kritik och flera användare pekade på slumpmässigt icke-funktionella tangenter.

Dessutom, under 2018, hade Apple redan implementerat en batteribytesprocess för modeller tillverkade mellan oktober 2016 och oktober 2017 på grund av vissa risker för svullnad.

Det återstår att se om inte nästa generation som väntas för i år kommer att drabbas av så många problem.

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button