Apple kopplar ur macOS Server

macOS Server © © Apple

Den 21 april, och efter 23 år av god och lojal service, tillkännagav Apple det slutliga slutet av macOS Server…

Faktum är att macOS Server kommer inte längre att vara kompatibel med framtida versioner av macOS!

Slutet på en era för macOS Server

Om du hittills aldrig hade hört talas om macOS Server, kom ihåg att det är en programvara som låter dig konfigurera och hantera flera datorer och andra iOS-enheter från en enda Mac. Den här, främst avsedd för en publik av proffs, kallades först MacOS X Server, sedan OS X Server, innan den blev macOS Server 2016.

Men i ett dokument som publicerades för några dagar sedan, och efter mer än två decennier av existens, har Apple formaliserat avstängningen av macOS Server. Det är tydligt att sedan macOS High Sierras ankomst har macOS Server gradvis tappat intresset eftersom många av dess mest populära funktioner (cache-server, fildelningsserver och Time Machine-server) äntligen har migrerat till macOS-operativsystemet.

Efter att ha visat en uppenbar (och gradvis) hastighetsförlust under de senaste åren är det nästan helt enkelt att koppla ur macOS Server idag. Hur som helst, notera att det fortfarande kommer att vara möjligt att ladda ner macOS Server från macOS Monterey på Mac App Store, till ett pris av 19,99 €.

Om samma ämne:
Apple skulle ta bort alla program som inte har uppdaterats på två år

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button