Apple kommer att reparera iPhone 12s som drabbats av ett ljudproblem gratis

iPhone 12 © Apple

Apple har precis lanserat ett nytt serviceprogram för användare aviPhone 12 och D’iPhone 12 Pro som har problem med enhetens högtalare. Assistansen är gratis och gäller därför inte iPhone 12 Mini och iPhone 12 Pro Max.

Enligt företaget gäller detta misslyckande inte “ endast ett mycket begränsat antal iPhone 12 och iPhone 12 Pro “.

Läs också:
44 % av iPhone-ägarna skulle uppgradera till iPhone 13

Ett hårdvarufel

Enligt Apple upplever en mycket liten andel av iPhone 12- och 12 Pro-modellerna ljudproblem på grund av eventuellt fel på mottagarmodulens komponent.

De berörda smartphonesna avger inget ljud när de ringer eller tar emot samtal. Ganska problematiskt för en telefon.

Apple specificerar att de berörda enheterna byggdes mellan oktober 2020 och april 2021. Som sagt i inledningen gäller detta assistansprogram endast för iPhone 12 och iPhone 12 Pro under tillverkarens garanti, och inte för iPhone 12 mini eller iPhone 12 Pro Max.

Läs också:
iPhone 13 skulle ha en satellitanslutning för att ringa samtal i vita områden

Reparationen är gratis, men se upp

Som vanligt påminner Apple om att om din iPhone 12 eller iPhone 12 Pro ” har lidit skada som äventyrar reparationen (som en sprucken skärm), kommer dessa att behöva lösas innan du går vidare till reparation av mottagarmodulen.

I det här fallet är det troligt att reparationskostnader kommer att debiteras. För information är kostnaden för att byta ut iPhone-skärmen i Frankrike 311,10 euro för dessa modeller.

Bortsett från detta fall kommer reparationsprocessen att vara helt gratis och stöds av Apple. Du kan boka tid i en Apple-butik eller hos en Apple-auktoriserad tjänsteleverantör. Du kan också kontakta Apple Support för att ordna en reparation via post.

Företaget tar tillfället i akt att påminna dig om vikten av att säkerhetskopiera dina personuppgifter innan du skickar dem för reparation. För detta kan du synkronisera dem på iCloud eller på din persondator.

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button