Apple kommer att lansera sin nya Mac mini M1X under de kommande månaderna. En framtida storsäljare?

Mac Mini M1 (2021)

Enligt de senaste ryktena förbereder sig Apple för att släppa sin nya Mac mini M1X “under de kommande månaderna”. Denna avancerade version av Apples stationära dator skulle komplettera nuvarande Mac mini M1, och framför allt ersätta den senaste Mac mini med Intel Core i5 och i7-chips.

För att göra detta skulle denna Mac mini M1X vara utrustad med bättre anslutningsmöjligheter.

Läs också:
iPad Mini 6: formar tenderar att bekräfta skivsensorn och en kantlös design

Apple förnyar sitt sortiment

När de första Mac-datorerna utrustade med M1-chip släpptes hade Apple meddelat en tvåårig övergångsperiod för att förnya hela sitt utbud av datorer, både fasta och bärbara. Tillsammans med 13″ MacBook Pro och MacBook Air var Mac mini M1 en del av den första vågen av datorer utrustade med Apples M1 SoC. Förra våren kompletterades de med de nya 24″ iMac. Om M1-chipsen visar imponerande prestanda för vissa användningsområden tillåter de ännu inte perfekt kompatibilitet med gamla program och applikationer.

För proffs, men inte bara, fortsätter Apple idag att erbjuda produkter utrustade med Intel-chips, särskilt 27″ iMac, 16″ MacBook Pro och… några avancerade versioner av Mac mini. Men i slutet av året borde 14″ och 16″ MacBook Pro med M1X-chip se dagens ljus. Och de kan mycket väl åtföljas av nya versioner av Mac mini.

Läs också:
Apple: mot SoCs ingraverade i 3 nm på iPhone och Mac 2022

En mer komplett och attraktiv Mac mini M1X

Medan Mac mini M1X rykten har funnits länge, nyhetsbrevet från Mark Gurman, från Bloomberg, meddelar att de kommer att släppas under de kommande månaderna, möjligen under hösten. På utrustningssidan skulle dessa Mac mini M1X vara utrustade med ytterligare Thunderbolt/USB-4-portar. De skulle alltså rätta till ett av de största felen som noterats på nuvarande Mac mini M1 som lider av bristande anslutning. Vi kunde då hitta en anslutning som liknar Mac mini Core i5 och Core i7, med två USB-A-portar, fyra Thunderbolt/USB-C-portar, en HDMI-port och en Ethernet-port. SD-porten verkar fortfarande sakna abonnenter, och tvivel kvarstår om närvaron av ett uttag eller inte. Två punkter som ändå intresserar många bildproffs, i synnerhet.

Det återstår också att se om Apple kommer att rätta till andra stickpunkter på Mac mini M1, i synnerhet gapet mellan portarna som kan förhindra samtidig användning av HDMI- och USB-C-portar när pluggarna är för tjocka. En av de lösningar som övervägs skulle kunna vara att placera vissa portar vertikalt snarare än horisontellt. Uppmärksamhet bör också ägnas åt HDMI- och Ethernet-standarderna som erbjuds av Apple.

Så utrustad, och även om vissa regressioner jämfört med Mac mini Core i5 och i7 utan tvekan kommer att observeras, borde den lilla kontorsmaskinen från Apple ha potential att bli en storsäljare. Om allmänheten utan tvekan kommer att föredra en bärbar Mac M1/M1X, kan många proffs falla för en högpresterande, kompakt och tyst maskin, så länge dess anslutningsmöjligheter verkligen är komplett och sammanhängande.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button