Apple: iPhone sårbar, måste uppdateras omedelbart

APPLE uppmanade iPhone- och iPad-ägare att uppdatera sina enheter till den senaste versionen av iOS och iPadOS.

IPhone: sårbarhet hittades, Apple söker skydd

Den här uppdateringen åtgärdar ett fel i populära smartphones och surfplattor, samtidigt som den ökar batteritiden för dem som blev besvikna över att batteriet laddades ur efter den senaste uppdateringen.

Den senaste uppdateringen som är tillgänglig för iPhone-ägare är extremt viktig. Inte bara den nya versionen av iOS 15.4.1, fixar problemen med dålig batteritid, men avbryter också en nolldagarssårbarhet. För den oinvigde är en “nolldagars”-brist den värsta typen av sårbarhet eftersom det betyder att den redan är känd för bedragare.

Eftersom felet som fixats av iOS 15.4.1 redan är känt för skurkarna, börjar tiden rinna ut och du bör uppdatera din programvara snart.

Enligt Apple upptäckte “en anonym forskare” systemets sårbarhet. Apple beskrev bristen i anteckningarna som medföljer programuppdateringen och sa att “en applikation kan ha möjlighet att exekvera godtycklig kod med kärnprivilegier.

Lösningen är att uppdatera ASAP

Apple är medveten om en rapport om att detta problem kan ha utnyttjats aktivt ”. Det är vanligt att företag är vaga om nolldagarsdefekter eftersom att avslöja för mycket om problemet kan vidga informationen om att sårbarheten existerar. Mer information kommer sannolikt efter att Apple är övertygad om att de flesta iPhone- och iPad-ägare har uppdaterat och skyddat mot cyberangrepp.

Apple hävdar det iOS 15.4.1 kommer att åtgärda ett problem som orsakade överdriven batteriförbrukning. Efter uppdateringen, som släpptes för några veckor sedan, där möjligheten att använda ansiktsigenkänning genom att bära ett ansiktsskydd eller mask introducerades, har vissa iPhone- och iPad-ägare klagat över onormal batteriförbrukning. . Apple säger att problemet nu borde vara helt åtgärdat.

“Uppdateringen innehåller följande buggfixar för din iPhone. Batteriet kan laddas ur snabbare än väntat efter uppdatering till iOS 15.4, säger Apple i sina release notes.

Det bör dock noteras att batteriladdning kan fortsätta att vara ett problem under de första dagarna efter den nya uppdateringen. Efter en omfattande uppdatering kommer din iPhone att skanna ditt fotobibliotek för att skapa AI-kurerade fotoalbum. Appar kan uppdatera och bygga om sina egna kodbibliotek. Denna process dränerar batteriet, varför det är felaktigt att utvärdera enhetens batterilivslängd under den första 48-timmarsperioden.

Relaterade Artiklar

Back to top button