Apple: iPhone, AirPods, Apple Watch… vad kan du förvänta dig av Keynote den 7 september?

Apple Keynote iPhone 14 © © Apple

För detta back-to-school event bör Apple presentera sitt framtida sortiment iPhone 14men också tre nya versioner av sin Apple Watch-anslutna klocka.

Firman är reglerad som en klocka och utnyttjar varje år i september månad för att presentera sina första nyheter för oss, några veckor innan den extremt lukrativa perioden med årets slutfirande. Hans evenemang verkar helt inriktat på allmänheten med iPhone som huvudrätt.

iPhone 14: fyra smartphones förväntade och nya för Pro-serien

iPhone 14 kommer med all sannolikhet att vara den verkliga stjärnan i denna keynote. För denna nya årgång skulle den kaliforniska tillverkaren ha fyra smartphones i sina lådor, samlade i två serier: iPhone 14 och iPhone 14 Pro.

iPhone 14 skulle finnas tillgänglig i två versioner: en klassisk 6,1 tum och 6,7 tum för iPhone 14 Max. Utgång därför 5,5-tums iPhone mini som inte har kunnat sätta sin prägel hos konsumenter som letar efter allt större skärmar. Smartphones skulle bara utvecklas marginellt ur designsynpunkt, förutom nya färger som utarbetats av Apple och förnyas varje år enligt trender.

iPhone 13 & iPhone 13 minitest © © Pierre Crochart för Clubic

iPhone 14 skulle också behålla en A15-processor, samma som iPhone 13 idag. Utvecklingen av kameramodulerna bör också utföras i marginalen, och skåran på framsidan som integrerar ansiktsigenkänning av Face ID bör behållas. Det kan ändå vara så att iPhone 14 använder en 120 Hz-skärm för att erbjuda verklig nyhet till användarna, men denna smartphone skulle faktiskt vara en enkel smidig utveckling av den tidigare modellen.

iPhone 14 Pro skulle vara den som skulle erbjuda flest förbättringar för att tydligt skilja de två serierna. Första förväntade nyheten: försvinnandet av hacket, uppenbarligen ersatt i år av ett slag för den främre kameran och ett piller för Face ID-sensorn.

iPhone 14 © © Jon Prosser x Ian Zelbo

iPhone-skärmen skulle också erbjuda en Alltid-på-funktion som perfekt skulle passa de nya widgets som finns tillgängliga i framtiden iOS 16. Uppdateringshastigheten skulle fortfarande vara 120 Hz.

Koncept iPhone 14 Alltid på © © 9to5Mac

iPhone 14 Pro och Pro Max skulle också dra nytta av en snabbare A16-processor och en standardlagring på 256 GB. Huvudkameran skulle öka till 48 megapixlar, en första för iPhone, med möjlighet att filma i 8K. Det talas även om en uppdatering av frontlinsen med inbyggd autofokus.

Om priserna på iPhone 14 inte förväntas vika, kan iPhone 14 Pro se en prishöjning på 100 $ från förra årets iPhone 13 Pro, och troligen mer i länder i euroområdet.

Apple Watch: förnyelse och en ny modell för våghalsar

Apple Watch kommer att vara den andra stjärnan i denna presentation med potentiellt tre nya modeller som tillkännages på scenen av Tim Cook och hans team.

Apple Watch SE © Mathieu Grumiaux för Clubic

Låt oss snabbt gå vidare med Apple Watch SE som bör uppdateras efter två år av bra och lojal service. Vi kan hoppas på en kraftfullare processor och snabbare laddning, men dess design bör förbli densamma med storlekarna 40 och 44 mm för att begränsa priset på den anslutna klockan. Apple Watch Series 3 bör också gå i pension i år, eftersom den inte längre är kompatibel med nästa watchOS 9-uppdatering.

Apple Watch Series 7 recension © Mathieu Grumiaux för Clubic

Apple Watch Series 8 ska erbjuda en identisk design som Series 7 och dess lite större skärm samt en temperatursensor för att upptäcka feber hos användaren. För resten bör processorn vara identisk och autonomin skulle vara 18 timmar.

Den verkliga nyheten i sortimentet borde vara Apple Watch Pro, som skulle introducera en ny design som är mer robust och klarar av stötar under en vandring eller en resa till bergen. Vi pratar om en 50 mm skärm och ett material starkare än aluminium, möjligen titan. Vem säger Pro-modell, säger stigande pris, med en Apple Watch som kan vara nära 800 till 1 000 euro.

AirPods Pro 2: äntligen slutet på väntan?

Det har gått nästan tre år sedan AirPods Pro kom ut, och Apple kunde dra fördel av sitt evenemang för att avslöja efterföljarna till sina trådlösa brusreducerande hörlurar.

Airpods Pro 2

Dessa AirPods Pro 2 kan ha en identisk design med skaft för brusreducering. Apple skulle också kunna presentera en ny ljud-codec som skulle tillåta överföring av högupplöst ljud, till att börja med en stor del av Apple Music-katalogen, tillgänglig förlustfri i flera månader, men oläsbar i detta format på alla Apple-hörlurar som finns tillgängliga idag. .

Airpods Pro 2

AirPods 2 skulle också kunna erbjuda, enligt flera kännetecken, fitnessspårningsfunktioner samt ett lite tunnare laddningsfodral med en USB-C-port.

Vi ser fram emot att se dig på Clubic onsdagen den 7 september från 19.00 för att presentera alla Apples tillkännagivanden i detalj.

Källa: ZDNet

Relaterade Artiklar

Back to top button