Apple iPhone 13-serien: Levde de verkligen upp till förväntningarna?

Även i år Äpple han försökte förvåna de värld i september vid lanseringen av den nya iPhone 13-serien med iPhone 13 och 13 Pro. Men tiderna för Steve Jobs och av de första enheterna som presenterades av företaget Cupertino: tider när Apple var pionjär av mobila världen med innovativa funktioner som såg den direkta förvrängningen för resultaten av Uppenbarligen talar vi i alla fall om två av de enheter som trots allt kommer att vara bland de mest sålda och utbredda i världen, så våra är bara överväganden på en värld, den av Äpple, som har lyckats ta mjukvarusidan att kunna slå alla tack vare programmeringen av ett system, i det här fallet iOS 15, oslagbar ur nästan alla synvinklar. Jag säger nästan för att det faktiskt finns en svag punkt, även om många faktiskt inte känner bristen eller behovet: det är anpassningssidan, låst och begränsad på iPhone mer än den var begränsad på den tidiga generationens Android-enheter. Men det som spelar roll är prestanda och låt oss sedan analysera de två nya enheterna som presenteras.

Apple, iPhone 13, iPhone 13 Pro, iPhone 13 mini, iPhone 13 Pro Max

iPhone 13 och 13 Pro: är de upp till Apple?

Som vi sa, de tider då Äpple inte bara kunde det förnya, men det tvingade också alla andra konkurrenter till jaga utan att någonsin kunna fånga nästa alltid steget före alla. I detta ögonblick har delarna vänt: det är det Android att leda innovationen i den mobila världen, med tekniska och tekniska lösningar som vi förvåna från månad till månad och som gör att användbarheten och bekvämligheten hos de enheter vi använder varje dag utvecklas mer och mer.

ios-15-permissions-enable-personalized-ads

Men kan den verkligen konkurrera med iPhone? Det är inte lätt att svara på och samtidigt är svaret väldigt enkelt: det ligger just i design, gjort ikoniskt från marknadsföringslösningar som tagits till det yttersta och lyckats till perfektion genom att vänta på den årliga lanseringen som redan växer månader och månader innan. Men iPhone-designen finns alltid där, igenkännbar bland tusen, inte bara tack vare den nya lösningen av den bakre kameramodulen eller ai premiummaterial par excellencemen också genom nuet fula hack, som står högt på skärmen som på telefoner från 5 år sedan. Och han bär det med stolthet och gör miljontals användare glada över hela världen. Årets verkliga nyhet rör utan tvekan displayen, uppdaterad med en panel Super Retina XDR med all-screen OLED ProMotion från 120Hz: om iOS var flytande tidigare med 60hz, vi vågar inte föreställa oss nu med en skärm som faktiskt skulle kunna göra skillnad, tack vare ett stöd som skulle kunna utökas till alla appar på App Store och inte bara till vissa som händer för Android. En stor hit för företagetsom därmed hamnar i paritet med 2021 års marknad efter två års lidande ur denna synvinkel.

Men IP68 klassificering, som äntligen skyddar iPhone 13 Pro från damm och vatten som aldrig förr. Även det nya A15 Bionic-chiphöjer de nya iPhones till en ny nivå från kraft, ges dock återigen av den perfekta integrationen mellan hårdvara Och programvara, . En mjukvara som lyckas göra skillnad även på kamerasidan: tittar man på specifikationerna borde det tydligen inte finnas någon jämförelse med de olika Android-enheterna, men i verkligheten lyckas iPhone varje år höja sig över allt och konkurrera även med de bästa på marknaden ; det är sant, han gör det ett år försenat, men till slut där avkastningen är utmärkt och användarna bryr sig inte om hur du kommer dit eller när du kommer dit. Det viktiga är att det går att utnyttja och att bilderna i slutändan är perfekt användbara. Tre för den bakre modulen på Pro- och Pro Max-modellerna med Telephoto, Wide och Ultra-wide 120 °; två istället för den smidiga iPhone 13 med vidvinkel och ultravidvinkel från 120°.

apple-presented-new-magsafe-battery-series-iphone-12

Men tyvärr är den sista aspekten vi pratar om idag batteri. I Android-världen är det just detta huvudforskningsområdetmed presentationen av batterier inte bara mer effektiv, som laddar upp helt på mindre än 30 minutereller som vi såg igår med nya Mi11T Pro, på bara 17 minuter med snabbladdning a 120W. iPhone står stilla här igen, förankrad i en tradition och en föråldrad och begränsande teknik som inte övertygar och som tvärtom hindrar användare från att utnyttja enhetens verkliga potential. En snabb uppladdning från endast 20W () är det ladda enheten med 50 % på 30 minuter och 100 % över en timme är inte ett bra resultat, särskilt för enheter som kostar över 1000 euro.

Kort sagt, många nyheterna, styrkorna och till och med defekterna av denna nya iPhone-serie, men som alltid är den viktigaste frågan det iPhone 13 det kommer att bli en klassiker i mobilvärlden precis som de tidigare tolv serierna har varit. A ikonisk design oöverträffad och en programvara väl optimerad å andra sidan behöver de inget annat för att vinna vad på allt mer konkurrensutsatta marknader.

Relaterade Artiklar

Back to top button