Apple iPhone 13 Pro Max recension

Den tiden på året har kommit då vi — äntligen — hade möjlighet att lägga vantarna på de nya Apple-telefonerna, särskilt iPhone 13 Pro Max. Varumärkets nya topp i sortimentet kommer med några estetiska nyheter men viktiga nya detaljer i funktionell. Jag har testat det i lite över en vecka och jag är redo att berätta allt bra och dåligt om det. Nu går vi!

En bekant design med stort! skillnader

Vid första ögonkastet, väldigt få skillnader ses jämfört med förra årets modeller. Om vi ​​tittar lite närmare hittar vi några. Det kanske mest anmärkningsvärda är det kameralinserna är mycket större. Och när jag säger mycket, betyder jag mycket. Vid vissa tillfällen orsakade detta mig en del nervositet när jag lämnade den vilande på olika ytor, även om jag i praktiken inte har sett några repor som jag behöver oroa mig för.

iPhone 12 Pro.Max till vänster – iPhone 13 Pro Max till höger

Det andra är det skåran upptar 20 % mindre utrymme på framsidan av enheten. Är jag ärlig mot dig? Det är mycket liten märkbar skillnad och jag märkte det bara genom att lägga en telefon bredvid den andra. Kanske anledningen till att jag märkte detta så mycket är för att ingenting gjordes med det extra utrymmet (COF cof batteri procent COF cof).

Av resten, lite att säga om du någonsin provar en iPhone 12 Pro eller Pro Max, eftersom de är i princip likadana. Kort sagt, blanka metalliska kanter som är väldigt snygga men som är en magnet för fingeravtryck och en lite mer matt baksida som ser väldigt elegant ut. Telefonen känns – trots sin storlek – ganska bekväm att använda den med två händeräven om det med bara en kan vara lite halt.

En lyxig skärm för multimediainnehåll

Ja, vi ser många förändringar här. För det första, som vi nämnde i föregående avsnitt, ger den mindre skåran oss lite mer utrymme, men jag tror inte att vi får någon riktig nytta av det. Av praktiska skäl är skillnaden knappast märkbar.

Där skillnaden är mycket märkbar är i den maximala ljusstyrkan, både för HDR-innehåll (där den når mycket höga ljusstyrketoppar) och även när vi utsätter telefonen för direkt solljus. Medan iPhone 12 Pro (och Pro Max) redan såg bra ut i starkt ljus, ser 13 Pro Max ännu bättre ut. Det skulle jag våga säga det måste finnas få (om några) telefoner som fungerar så här bra Under dessa omständigheter.

Och på tal om skillnader, det finns en som — för mig — har varit underbar, men jag var inte säker på att så många människor skulle märka det. jag talar om Befordranen funktion som ger oss en dynamisk uppdateringsfrekvens som går upp till 120Hz. Kortfattat? iPhone 13 Pro Max kan uppnå dubbelt så smidighet som sina animationer och övergångar. Jag gjorde testet med 5 vanliga användare, varav bara 2 märkte det direkt.

I princip är det bästa sättet att märka det att använda telefonen ett tag och sedan gå tillbaka till en annan med en 60Hz-skärm. Där märks skillnaden direkt. I alla fall den smidighet med vilken hela operativsystemet rör sig är anmärkningsvärt och den här nya funktionen visar det ännu mer.

På tal om kvalitet i allmänhet, Det är den bästa skärmen jag någonsin testat på en smartphone.. Allt innehåll ser spektakulärt ut, speciellt innehållet i HDR (som fortfarande är väldigt svårt att hitta massivt idag).

Vanligtvis Jag njöt verkligen av att konsumera medieinnehåll på iPhone 13 Pro Max. Högtalarna följer med mycket, de hörs högt och tydligt (även på de högsta volymnivåerna) och kanske den enda poängen här emot är – som jag nämnde tidigare – att enheten kan vara lite obekväm att bära med en hand.

Telefonen som aldrig tar slut

På prestationsnivån hittade jag inte många överraskningar. Den nya A15 Bionic är verkligen väldigt väldigt snabb, som levererar laddningstider mycket överlägsna konkurrenterna på Android. Naturligtvis tycker jag att det ser ännu bättre ut i år tack vare 120Hz, eftersom allt verkar – ännu – snabbare, Specifikt, Jag hittade ingen fördröjning någonstans.

Där jag märkte mycket är effektiviteten av detta nya chip i behandlingen av foton. Foton i svagt ljus tog ett par sekunder att bearbeta på förra årets iPhone, men den här gången går det mycket snabbare och du kan se resultat nästan direkt.

Jag tror att vi har nått den punkt där det är vanligt att säga att prestandan för varje års iPhone är mycket bra. Det är i alla fall vad som förväntas för en telefon till detta pris, kom ihåg att vi betalar mer än en miljon pesos för den.

Och batteriet? Wow, batteriet är verkligen imponerande.. Bokstavligen ingen dag har jag lyckats tömma det helt, inte ens när jag gjorde foto- och videotester. För det mesta kunde jag använda telefonen i två hela dagar utan några problem.. Här, om vi hade en skala från 1 till 7, skulle jag ge den en 8.

Den enda nackdelen är kanske att snabbladdning är allt annat än snabb. Om du investerar extra i rätt laddare kommer du att kunna ladda upp till 15W, men förvänta dig inte mer än så. Vi behöver åtminstone inte oroa oss så mycket för detta, eftersom jag alltid lät den laddas på natten med mycket slack.

Kämpar ett år till om fotografiets tron

Gå nu och hämta något att äta och en drink, för här har vi mycket att prata om. Sanningen är att när jag såg telefonen på bilder såg den inte så stor skillnad ut, men att se den live och sätta den bredvid iPhone 12 Pro Max, det första jag tänkte var: vilka glasögon! De är gigantiska och kommer att orsaka viss instabilitet när de placeras på en plan yta.

“Men Pedro, vi är intresserade av att veta hur de fungerar.” Ja, låt oss gå till det. Dagsfotografierna med vidvinkelobjektivet är utmärkta, fulla av detaljer och med färger väldigt nära verkligheten. Samma sak med ultravidvinkeln, men med telefotot (åtminstone enligt mig) ser man en mycket lägre kvalitet.

Det tillägg som jag gillade mest kom kanske från programvaran. jag talar om de nya fotostilarna, där Apple kommer att tillåta oss att ändra de inbyggda kamerainställningarna för att ta mer eller mindre färgglada, mer eller mindre varma bilder. Här gick jag direkt till den “vibrerande” profilen, där varje bild påminde mig mycket om de som tagits med en Pixel. Det intressanta är att du kan konfigurera var och en av dessa profiler efter eget tycke.

Ett annat programvarutillägg är makroläge. Om du kommer tillräckligt nära ett objekt (eller en person) kommer det att låsa fokus men byta till ultravidvinkelobjektivet, vilket ger ganska bra resultat för det mesta. Problemet är att den här processen är automatisk, så du kommer inte att kunna välja när den används och när den inte gör det (stäng bara av den i konfigurationen). Detta resulterade i vissa situationer där jag verkligen inte ville byta objektiv och var tvungen att prova fotot om och om igen. Detta kommer tydligen att ändras (till det bättre) i iOS 15.2.

  • Makroläge
  • vid vinkel
  • ultra vidvinkel

De porträttläge, även om det fungerar något bättre än sin föregångare, har det fortfarande några logiska brister i en effekt som gjorts genom programvara. På bilder med bra ljus och “platt” bakgrund kommer kanterna säkert att vara väl definierade, men med mer komplexa landskap är det mycket troligt att vi kommer att se en viss inkonsekvens.

  • porträttläge
  • porträttläge

Nattbilderna blev fantastiska.. Förutom att de kan absorbera mycket mer ljus på grund av linsernas storlek så bearbetas de mycket snabbare (och bättre). Nu du behöver mycket kortare slutartid för foton i mörkerfår genomgående bra bilder.

videoinspelning det är fortfarande det bästa vi kommer att hitta i branschen. En tydlig bild, stabiliserad på ett mycket bra sätt och med väldigt få poäng emot sig. På natten spelar den också in ganska bra, även om vi fortsätter att hitta – som vanligt – med många reflektioner (i form av dessa små prickar) när det är många ljus på det vi fokuserar på.

Den stora nyheten inom videoinspelning är filmiskt läge, med vilken vi kan hålla ett motiv i fokus dynamiskt och ändra fokus manuellt eller automatiskt beroende på vad motivet gör. Sanningen är att det är underhållande att använda och superintressanta resultat uppnåsmen jag tror att det fortfarande är en lång väg kvar innan riktiga proffs väljer iPhone för den här typen av saker.

slutsats

Och så, Jag köper det? Jag tror att den här frågan blir svårare att svara på eftersom telefonpriserna har sjunkit lite. Om du är villig att spendera $1 199 990 och uppåt på den bästa iPhone, så ja i alla fall.. Sanningen är att det här är en telefon som bokstavligen gör allt du kan begära, önska eller behöva.

En sober men vacker design, mycket bra material, en utmärkt skärm, ett spektakulärt batteri, en av de bästa (om inte den bästa) kamerorna på marknaden. Allt detta körs i en mjukvara som, trots att den inte erbjuder bra nyheter, är i ett tillräckligt mogent tillstånd för att säga att det är mycket bra.

I händelse av att du inte vill spendera mer, tror jag att iPhone 13 “vanlig” fortfarande är det rätta alternativet för de flesta. Ja, du kommer att tappa 120Hz-skärmen och teleobjektivet, men ärligt talat är det saker som inte kommer att göra så stor skillnad i vardagen. Om du vill ha det bästa av det bästa (och är villig att betala för det) så är iPhone 13 Pro Max definitivt något för dig..

Relaterade Artiklar

Back to top button