Apple: iMac får ett ansiktslyft med 7 nya färger och integrerar M1-chippet

iMac M1

Det var under evenemanget den 20 april som Apple avslöjade den efterlängtade nya versionen av sin ikoniska allt-i-ett-dator. På programmet, en design nära den aviPad Prosju färger och en övergång från Intel till Apple Silicon.

Det tog 10 år, men Apple bestämde sig till slut. Denna nya iMac för nybörjare utökar sin skiva från 21,5 tum till 24 tum och välkomnar många nya funktioner utan att priset påverkas.

Läs också:
Apple Keynote: allt du behöver komma ihåg från evenemanget den 20 april

Sju färger, en skärm (design)

Låt oss börja med estetiken! iMac kommer att finnas i sju färger: grön, gul, orange, röd, lila, blå och silver. Apples allt-i-ett byter ut den kurviga designen mot ett utseende som är närmare iPad Pro och iPhone 12 och deras industriella design.

Datorn vinner därför i finess och minskar kanterna runt skärmen, som går från svart till vitt, för att få plats med en större panel i samma format. Skärmen går från 21,5 tum till 23,5 tum för en upplösning på 4,5K (4480 x 2520). I motsats till rykten valde Apple inte en gränslös design och behöll därför den karakteristiska “hakan” hos iMac.

Läs också:
Apple: iPad Pro byter till Mini-LED och spelar den M1

M1: en luft av deja vu

Apple fortsätter sin smidiga övergång till sina Apple Silicon-chips med denna iMac som i sin tur välkomnar M1, den första Silikon tillverkat i Cupertino. Tillägget av M1 är också det som har gjort det möjligt att erbjuda en så slimmad design, utan att ge avkall på prestanda eller kylkapacitet.

När det gäller kontakter följer denna iMac resten av M1-serien med två Thunderbolt/USB 4-portar, ett uttag till vänster om skärmen och en magnetisk kontakt för strömkabeln, till vilken två USB 3-portar kan läggas. typ-C och en Ethernet-port på dyrare modeller. Denna Ethernet-port är inrymd i nätadaptern för att begränsa förekomsten av kablar på skrivbordet. Precis som Mac Mini och Macbooks M1 kommer iMac att kunna montera upp till 2 TB SSD-lagring och 16 GB RAM.

iMac M1 2021 © Apple

(Äntligen) en kamera värd namnet på iMac

För första gången på en Mac har Apple beslutat att integrera en 1080p-kamera vars bild som produceras kommer att förstärkas av ISP:n för M1-chippet. Apple sätter också sin nyförvärvade expertis inom ljud för att fungera i ett high-fidelity sex-högtalarsystem med tvångsavstängande bashögtalare. Enligt företaget är det det bästa som någonsin sett i en Mac, förutom att det är kompatibelt med Dolby Atmos rumsliga ljud. Apple fortsätter också sina framsteg när det gäller mikrofonerna, företaget lovar en “studiokvalitet” som den erbjuder på iPad Pro och Macbook Pro.

Läs också:
Apple TV 4K: en andra generation som kommer med en ny fjärrkontroll

TouchID för första gången på iMac

Om inte FaceID kan erbjudas tillsammans med sin nya webbkamera, kommer årets iMac att erbjuda TouchID i sitt magiska tangentbord. Apples flaggskepptangentbord har blivit rundat för att bättre matcha iMac och integrerar fingeravtrycksläsaren i knappen uppe till höger på tangentbordet som på Macbooks, med skillnaden att det antar formrundan av TouchID på iPhone och inte den fyrkantiga av Apples bärbara datorer. Tangentbordet och musen som följer med iMac kommer att matcha.

24-tums iMac kommer att finnas tillgänglig för förbeställning den 30 april, med tillgänglighet i mitten av maj. Räkna €1 449 för nybörjarmodellen.

Källa: Äpple

Relaterade Artiklar

Back to top button