Apple Health bör snart stödja Oculus Move-data i din träningsstatistik

Slå Sabre Oculus © Meta

Driven av hälsokrisen och begränsningarna har fitness på VR fortfarande en ljus framtid framför sig. Många är de som har blivit frestade av spelen avOculus Quest 2 erbjuda att träna samtidigt som du har roligt.

Liten fläck på tavlan, det är omöjligt att ha sin fysiska aktivitetsövervakning annat än genom den inbyggda applikationen av VR-headsetet. För att sätta sport i rampljuset kommer Meta äntligen att tillåta denna data att exporteras till iPhone.

Oculus Quest aktivitetsspårning snart på Apple Health

Oculus Move kommer äntligen att exportera sina data till iPhone. Meta, Facebooks moderbolag, har förstått att sport och virtuell verklighet går hand i hand och låter dig redan spåra den fysiska aktiviteten i vissa Oculus Quest 2-spel som t.ex. Slå Saber Var Danscentral i sin ursprungliga tillämpning. För dem som följer utvecklingen av sitt fysiska tillstånd dagligen på sina smartphones är det omöjligt att komma åt data som samlas in någon annanstans. Detta är äntligen på väg att ändras.

Oculus Apple Health © Meta

Från och med april kommer det att vara möjligt att synkronisera data som samlats in av Oculus Move-appen med Apple Health-appen. iOS-enhetsanvändare kommer äntligen att kunna se träningsstatistik, som aktiva minuter eller förbrända kalorier, direkt från sin smartphone. Det kommer dock att vara absolut nödvändigt att gå igenom metaservrarna för att komma åt detta valfria alternativ. Mark Zuckerbergs företag specificerar att uppgifterna inte kommer att användas för kommersiella ändamål och att de kommer att krypteras från ände till slut.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button