Apple har inte pratat om det men tvOS 16 kommer att landa på Apple TV i höst

Apple TV 4K recension © Mathieu Grumiaux för Clubic

Nästa operativsystem tv box Apple kommer inte med någon synlig nyhet utan några integrationsförbättringar.

Vi förväntade oss en presentation, till och med kort, av tvOS 16 men till slut ägnade Apple sig inte ens en sekund åt nästa uppdatering av Apple TV-systemet.

En mindre uppdatering med några sällsynta förbättringar under huven

tvOS 16 kommer ändå att erbjudas i början av läsåret till alla ägare av TV-boxen och för denna revidering kommer Apple att erbjuda nya integrationer mellan sitt operativsystem för tv-apparater, iOS, iPadOS och watchOS.

Tillverkaren nämner särskilt personliga övningar som är möjliga tack vare data som samlats in på Apple Watch utrustad med watchOS 9, information om innehållet som spelas som visas på iPhone eller till och med ytterligare skärmar under ett spel som spelas på TV:n.

Appens inloggningssystem har också setts över och användare behöver inte längre ange sitt lösenord eller klicka på sin profil för att logga in.

Utvecklare kommer äntligen att få tillgång till Swift UI, en uppsättning verktyg som drar fördel av Apples programmeringsspråk för att designa sin mjukvara och dra nytta av gränssnitten och olika ergonomiska element som erbjuds av tillverkaren.

tvOS 16 kommer att lanseras i början av läsåret, troligen i mitten av september samtidigt som iOS 16 och iPadOS 16. En offentlig betaversion kommer att finnas tillgänglig från juli för alla användare som är registrerade för det kostnadsfria testprogrammet.

Källa: jag mer

Relaterade Artiklar

Back to top button