Apple har antagit en universell laddningsstandard. Kommer helvetet att frysa över snart?

Äpple meddelade lanseringen av tre nya smartphones: iPhone 8 , iPhone 8 Plus och iPhone X. Om du tittade på någon nyhetskanal(nyhetskanal), du måste ha hört talas om det. En funktion som förvånade oss med dessa smartphones är inte processorn de använder eller kvaliteten på sina kameror, utan det faktum att de har anammat trådlös laddning: en teknik som har funnits i fem år. Lite av, Äpple också beslutat att ta industristandard(branschstandard) istället för att skapa din egen. Detta är ett drag som de flesta aldrig skulle förvänta sig av Äpple . Vad händer med företaget Cupertino(Cupertino) ? Är det snart kommer världen att gå under?(världens slut)

Äpple introducerar universell trådlös Qi-laddning

Ny iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X för första gången (iPhone X) stöder trådlöst(funktion trådlös) laddning bland iPhone-enheter(iPhone-enhet) . Trådlös laddare(Trådlös laddning) har varit tillgängligt på smartphones sedan 2012 då Nokia Antagen Qi-laddningsstandard. Senare Det året Google tog över det Nexus 4 . Sedan dess har denna standard antagits av många smartphonetillverkare, inklusive Samsung , Huawei , HTC , Motorola , SOM OSS och Sony . Innan september 2017(september 2017) fanns det hundratals smartphones med trådlös laddning på marknaden, men inga iPhones.

Detta kommer att ändras med releasen iPhone 8 , iPhone 8 Plus och iPhone X och detta kommer att vara första gången som iPhone-användare kan ladda sina smartphones på samma sätt som resten av branschen.

Därför, om du har android smartphone(Android smartphone) med trådlös laddning som t.ex Samsung Galaxy S7 och du vill byta till iPhone X kan du använda din “gamla” Samsung Wireless Charging Pad för att ladda din iPhone X.

i alla fall Äpple kommer också att lansera sin laddstation som heter luftkraft . Detta är en matta som är tillräckligt stor för att passa på din iPhone 8 eller iPhone X såväl som på äpple klocka och även på AirPods (om du har fall för(fodraltillbehör) trådlös laddning ). Luftkraftsmatta(AirPower mat) kommer att ladda alla tre enheterna samtidigt och kommer att finnas tillgänglig under 2018. I nuläget är det oklart hur mycket den kommer att kosta och exakt när den kommer att dyka upp till försäljning.

trådlös laddning, Apple

Äpple(Apple) har en historia av att ignorera eller överge industristandarder.

Vi är förvånade över att se det Äpple antar en universell standard eftersom företaget har en historia av att ignorera eller överge industristandarder och skapa sin egen version av allt.

Ett färskt exempel är förra året iPhone 7 : Apple bestämde sig för att överge hörlursuttag(hörlursuttag) och tvingar användningen av trådlösa hörlurar som deras dyra AirPods.

Ett annat viktigt exempel är USB typ C : USB typ C-kontakt(USB Typ C-kontakt) och standard USB 3.1 har blivit utbredd i teknikindustrin,(teknisk industri) sedan 2015. Vi ser USB typ C på alla premium smartphones med Android och Windows(Android och Windows) 10 Mobil vi ser det på många medelstora smartphones, spelbärbara datorer, ultrabooks, till och med nya macbook(MacBooks) produktion Äpple . Denna kontakt har många fördelar, bland annat att den är vändbar och att du kan sätta endera av de två långsidorna uppåt. Dessutom kan den överföra data med mycket höga hastigheter (upp till 10 Gbps).(Gbps)) och kan användas för att leverera cirka 100 watt effekt, vilket räcker även för bärbara datorer, inte bara smartphones och surfplattor.

Tyvärr, iPhone 8 , iPhone 8 Plus och iPhone X fastnat med egen kabel Äpple Blixt(Lightning-kabel) för normal laddning och trådbunden anslutning. Varför? därför att Äpple tjänar mer pengar på att använda kablar licensierade under deras MFi-tillbehörsprogram. Det var därför de också gav upp hörlursuttag(hörlursuttag) . Detta innebar mer vinst.

Vilken standard Äpple ta nästa?

Vi är nöjda med beslutet Äpple att acceptera industristandard(branschstandard) och göra det enklare för användare att ladda sina nya iPhones, speciellt när de använder mer än ett mobilt ekosystem. Äpple kunde försöka påtvinga världens egna standard för trådlös laddning och begränsa iPhone-användare(världen och begränsa iPhone-användare) att använda proprietära trådlösa laddningstillbehör, vilket skulle öka företagets vinster. Vi hoppas att denna förändring av perspektiv kommer att öppna dörren för Äpple som är mer intresserade av att acceptera industristandarder(industristandard) .

Vad tror du? Kommer det att acceptera Äpple och andra industristandarder? Om så är fallet, vilken standard tror du att de kommer att anta härnäst?

Apple har meddelat lanseringen av tre nya smartphones: iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. Om du har tittat på någon nyhetskanal har du säkert hört talas om det. En funktion som förvånade oss med dessa smartphones är inte processorn de använder eller kvaliteten på sina kameror, utan det faktum att de har anammat trådlös laddning: en teknik som har funnits i fem år. Inte bara det utan Apple har också beslutat att anta en industristandard istället för att skapa sin egen. Det är en rörelse som de flesta aldrig skulle förvänta sig av Apple. Vad händer med företaget från Curertino? Kommer världen att ta slut Sun?

Apple antar Qi universell trådlös laddning

De nya iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X har trådlös laddning för första gången på en iPhone-enhet. Trådlös laddning har funnits på smartphones sedan 2012, då Nokia antog Qi-laddningsstandarden. Därefter antog Google den senare samma år på Nexus 4. Sedan dess har denna standard antagits av många smartphonetillverkare, inklusive Samsung, Huawei, HTC, Motorola, ASUS och Sony. Fram till september 2017 fanns det hundratals smartphones med trådlös laddning på marknaden, men inga iPhones.

Detta förändras med lanseringen av iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X, och det kommer att bli första gången när iPhone-användare kan ladda sina smartphones på samma sätt som resten av branschen.

Därför, om du har en Android-smarttelefon med trådlös laddning, som Samsung Galaxy S7 och du vill byta till iPhone X, kan du använda din “gamla” Samsung Wireless Charging Pad för att ladda din iPhone X.

trådlös laddning, Apple

Apple kommer dock även att lansera sin laddstation, som heter AirPower. Det är en matta som är tillräckligt stor för att passa din iPhone 8 eller iPhone X, såväl som din Apple Watch, och till och med AirPods (om du har ett trådlöst laddningsfodral). AirPower-mattan kommer att ladda alla tre enheterna samtidigt, och den kommer att finnas tillgänglig under 2018. I nuläget är det inte klart hur mycket den kommer att kosta och exakt när den blir tillgänglig.

trådlös laddning, Apple

Apple har en historia av att ignorera eller förkasta branschövergripande standarder

Vi är förvånade över att se Apple anta en universell standard, eftersom företaget har en historia av att ignorera eller avstå från branschomfattande standarder och göra sin version av allt.

Ett färskt exempel är förra årets iPhone 7: Apple bestämde sig för att sluta använda hörlursuttaget och genomdriva användningen av trådlösa hörlurar, som deras dyra AirPods.

Ett annat betydelsefullt exempel är USB Type C: USB Type C-kontakten och USB 3.1-standarden har antagits allmänt av teknikindustrin från och med 2015. Vi ser USB Type C på alla premiumsmarttelefoner med Android och Windows 10 Mobile, vi ser det på många smarttelefoner i mellanklassen också, på bärbara speldatorer, ultrabooks, till och med på de nya MacBooks som produceras av Apple. Denna kontakt har många fördelar, bland annat att den är vändbar och du kan sätta in den med någon av dess två långsidor uppåt. Dessutom kan den överföra data med mycket höga hastigheter (upp till 10 Gbps) och kan användas för att mata ut cirka 100 watt effekt, vilket är tillräckligt med ström även för bärbara datorer, inte bara smartphones och surfplattor.

Tyvärr har iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X fastnat med Apples proprietära Lightning-kabel för normal laddning och trådbundna anslutningar. Varför? Eftersom Apple tjänar mer pengar på att använda kablar som är licensierade genom deras MFi-tillbehörsprogram. Det var därför de också lade ut hörlursuttaget. Det innebar mer vinst.

Vilken standard kommer Apple att anta härnäst?

Vi är nöjda med Apples beslut att anta en industristandard och göra det enkelt för användare att ladda sina nya iPhones, särskilt när de använder mer än ett mobilt ekosystem. Apple kunde ha försökt tvinga på världen sin egen trådlösa laddningsstandard och begränsa iPhone-användare att använda proprietära trådlösa laddningstillbehör, vilket skulle ha ökat företagets vinster. Vi hoppas att denna förändring i perspektiv kommer att öppna dörren till ett Apple som är mer angelägen om att anta industristandarder.

Vad tror du? Kommer Apple att anta andra industristandarder också? Om ja, vilken standard tror du att de kommer att anta härnäst?