Apple hade en fantastisk semester med rekordförsäljning

Apple Store © © Trac Vu - Unsplash

Den amerikanska koncernen skriver på det bästa kvartalet i sin historia med nästan 124 miljarder dollar i omsättning.

Apple har haft fullt upp under 2021 med lanseringen av ett stort antal nya produkter. Hans ansträngningar bar frukt under detta sista kvartal 2021, det viktigaste för företaget, eftersom det motsvarar årsslutsfirandet.

Bästa kvartalet någonsin för Apple med iPhone och tjänster

Tim Cooks bolag nådde därför en omsättning på 123,95 miljarder dollar, en ökning med 11,22 % jämfört med samma period förra året, vilket redan var ett rekordkvartal för Apple. Vinsten uppgick till 34,63 miljarder dollar, en ökning med 20,43%, och nettomarginalen steg till 27,94%.

I detalj missade inte iPhone 13 sitt mål. iPhone-försäljningen uppgick till 71,63 miljarder dollar i intäkter, en ökning med 9,19 % jämfört med julen 2020.

Den andra aktiviteten som Apples omsättning baseras på är tjänster, med 19,52 miljarder dollar under perioden och en tillväxt på nästan 24 %. Samtidigt meddelade Apple att de hade 785 miljoner betalande prenumeranter på sina olika onlinetjänster: det är 165 miljoner fler än förra året.

Mac och wearbales går bra, men iPad ser grå ut

Med ankomsten av M1-processorerna har Apple satt fokus på sin serie av datorer, och konsumenterna har varit synbart intresserade av dessa nya modeller. Mac-aktiviteten noterade också mycket god tillväxt på 25 % och 10,83 miljarder dollar i försäljning.

Kategorin “tote”, nämligen “Övriga produkter”, som inkluderar Apple Watch, AirPods men även tillbehör och HomePods, ökade med 13,3% med 14,7 miljarder dollar. Tyvärr ges inga detaljer om försäljningen av varje produktkategori, och det är omöjligt att se om Apple Watch Series 7 eller AirPods 3 bidrog till denna starka prestanda.

Det finns dock en liten besvikelse i denna tabell, och det gäller iPad, som såg sin försäljningsminskning med 14% med “bara” 7,25 miljarder dollar genererade. Denna nedgång i produktionen följer bristen på komponenter och kan förklara denna nedslående siffra. Apple har också förklarat för investerare, genom rösten från sin finanschef, att de förlorat 6 miljarder dollar i försäljning under kvartalet, i brist på att kunna stödja efterfrågan.

För nästa kvartal ger Apple inga numeriska förutsägelser, men förväntar sig återigen sitt bästa kvartal i början av året i historien, med stöd av solid försäljning. Vi kommer också att hålla utkik efter nya produkter, eventuellt avtäckta under våren. Ryktet tyder på att tillverkaren kommer att presentera en ny iPhone SE 5G samt en ny iPad Air.

Källa: Apple

Relaterade Artiklar

Back to top button