Apple: GPU:n för M1 Max är 3 gånger snabbare än M1:s, bänkstöd!

MacBook Pro M1 Max © Apple

De M1 Max chip av Apple som utrustar vissa 2021 MacBook Pro presenterar exceptionella prestanda, med i synnerhet ett mycket stort hopp utfört på GPU:n.

Under presentationen av nya MacBook Pro kommunicerade Apple om integrationen av två nya chips, M1 Pro och M1 Max. Det faktum att varumärket inte döper dessa nya SoCs under ARM “M2” kunde ha väckt farhågor om att vi hade att göra med en generation av övergång när det gäller prestanda, men de första riktmärkena är betryggande.

En överväldigad GPU

Som en påminnelse jämförde Apple prestandan för sin M1 Pro med den för ett NVIDIA GeForce RTX 3050 Ti 4 GB mobilt grafikkort. Dessutom skulle SoC förbruka cirka 70 % mindre energi. Ännu mer imponerande, M1 Max kunde göra nästan lika bra som en mobil RTX 3080, återigen vara mycket mindre energikrävande.

Det kommer att bli nödvändigt att testa detta under verkliga förhållanden för att mäta dess verkliga potential, men ett första Metal-riktmärke som utförts på Geekbench 5-verktyget visar sig vara ganska lovande. Den testade MacBook Pro med M1 Max-chip får 68 870 poäng, mer än tre gånger mer än en 2020 MacBook Pro med M1 SoC kan producera.

Benchmark M1 Max © Geekbench

En flerkärnig poäng som fördubblas

Under sitt tillkännagivandeevenemang hävdade Apple att den mest kraftfulla versionen av sin M1 Max erbjöd fyra gånger så mycket prestanda som M1. För detta riktmärke är det inte känt om det är SoC med 24 eller 32 kärnor GPU-konfiguration i fråga.

Apple har i alla fall arbetat mycket med den grafiska delen av sina nya marker för att övertyga proffs och kreativa, även spelare.

Ett tidigare Geekbench-riktmärke, som denna gång tar hänsyn till all prestanda, ger M1 Max en poäng på 1 749 i single-core och 11 542 i multi-core, dubbelt så mycket som för M1-chippet i multi-core.

Källa: Geekbench

Relaterade Artiklar

Back to top button