Apple gamepads: inte särskilt nöjda patent (ännu)

Apples logotyp © © Laurenz Heymann / Unsplash

Tv-spelsgalaxen verkar locka fler och fler stora aktörer. Om Microsoft redan har varit väletablerat i flera år har andra storheter, inklusive Google och Amazon, lite svårare att närma sig denna marknad. Men bland de spelare som vill förföra videospelsindustrin hittar vi också Apple, som just har lämnat in patent som avslöjar gamepad-koncept…

Med Apple Arcade och Apple TV har Apple-varumärket sakta börjat bereda marken för sitt spelekosystem. Och om det fortfarande bara är på experimentstadiet, presenterar Apple oss idag. Det finns kontrollerkoncept idag som, för nu åtminstone , ser inte särskilt spännande ut.

Ett Nintendo Switch-liknande patent

Under de senaste två veckorna har Apple tagit tillfället i akt att lämna in flera patent på gamepads. Och det minsta vi kan säga är att ett av dem påminner oss om något bekant. .

Det första patentet som lämnats in av märket Apple presenterar faktiskt ett tillbehör som kan delas i två delar och i mitten av vilket din smartphone eller surfplatta kommer att glida. Precis som vad den japanska tillverkaren Nintendo redan erbjuder med Joy-Con på sin Nintendo Switch, kan de två tillbehören därför tas loss och fästas på enhetens sidor. En skillnad, dock: de två små Apple-kontrollerna skulle fungera oavsett positionen på din iPhone eller iPad, det vill säga om den är i vertikal eller horisontell position.

Apples patentkontrollant © © Apple

Apple multiplicerar idéer

I ett andra patent inlämnat av Apple kan vi se en relativt distinkt idé från den första. Här är det ett stöd exklusivt designat för iPhone som sedan skulle glida in under smartphonen och ta formen av ett vikbart fodral. Den skulle också utrustas med en pekskärm och skulle erbjuda ett dubbelt spelgränssnitt, precis som Nintendo redan tidigare har kunnat åstadkomma med Nintendo DS.

Apples patentkontrollant © © Apple

Slutligen presenterade Cupertino-företaget ett tredje spelkontrollalternativ, denna gång mer traditionellt. Denna handkontroll skulle vara kompatibel med alla Apple-enheter, inklusive Mac-datorer, via en Bluetooth-anslutning.

Hur det än må vara så kan dessa första patent i hög grad få oss att tro att Apple fortfarande bara befinner sig på experimentstadiet när det gäller sin(a) framtida gamepad(s). Men en sak är säker, företaget kommer fortfarande att behöva bevisa sig själv innan det kan övertygas. oss när det gäller innovation. Dessutom väcker de olika patenten som presenteras fortfarande vissa frågor när det gäller ergonomi.

Om samma ämne:
Apple: mot två nya Mac-datorer för juni?

Källa: 9to5mac

Relaterade Artiklar

Back to top button