Apple fungerar (uppenbarligen) på en M2 Pro, Max, Ultra och Extreme, men för vilka maskiner?

Apple MacBook Pro 13 M2-20 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Apples M2-chip borde finnas tillgängligt i fyra ännu kraftfullare versioner för att utrusta framtida datorer, från Mac Mini till Mac Pro, inklusive 14- och 16-tums Macbook Pros.

Under den senaste WWDC presenterade Apple sin nya generations chip, M2, som utrustar de senaste modellerna av Macbook Air och Macbook Pro från tillverkaren. Men äppelmärket tänker inte stanna där.

M2 Pro och M2 Max för Mac Mini och Macbook Pro

I hans nyhetsbrev ström påMark Gurman, känd journalist på Bloombergsäger att Apple förbereder fyra versioner av sin styrkrets: M2 Pro, M2 Max, M2 Ultra och M2 Extreme, som kommer att erbjuda varierande prestanda.

Den första berörda skulle vara Mac Mini, som snart borde dra nytta av en uppdatering. Detta skulle marknadsföras i två konfigurationer: en instegsnivå med den grundläggande M2, som vi redan har sett i arbete på Apples 2022 bärbara datorer, och en bättre utrustad och som skulle ha rätt till en M2 Pro.

MacBook Pro bör inte heller lämnas utanför. Om 13,3-tumsmodellen fick “nöja sig” med ett M2-chip, skulle varianterna med 14- och 16-tumsformat dra nytta av bättre stanskraft tack vare M2 Pro och M2 Max SoCs. Det är ännu inte känt när dessa maskiner kan släppas.

En Mac Pro under M2 Ultra och M2 Extreme

Mark Gurman nämner också två M2-chips riktade till den mycket höga delen, med potentiella M2 Ultra och M2 Extreme. Det är Mac Pro som ska ha äran att drivas av dessa två premiumsystem-på-chips. Dessa bör leverera helt fenomenala prestanda för professionellt bruk. Apple hade precis antytt att en ny Mac Pro var under utveckling.

Vi har dock inga nyheter för iMac. Nästa iteration av sortimentet bör inte komma omedelbart, och det kan mycket väl vara så att Apple direkt lanserar en iMac under M3-chip genom att hoppa över en generation. Men även utan det kommer de närmaste månaderna att vara upptagna när det gäller Apple-stämplade datorreleaser.

Om samma ämne:
Apple: SSD på MacBook Pro M2 gör en besvikelse jämfört med M1-modellen, men varför?

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button