Apple: Foxconn-fabriken i Shenzhen tillverkar återigen iPhones i överflöd

Foxconn © humphery / Shutterstock.com

12 dagar efter stängningen av sin fabrik i Shenzhen, efter en epidemisk återhämtning i regionen, meddelar jätten Foxconn idag att den senare nästan har återgått till sin fulla produktionskapacitet. Denna webbplats står för cirka 10% av den totala produktionen aviPhone.

I sin nolltoleranspolicy med avseende på Covid-19 har Kina placerat vissa städer och provinser i strikt instängdhet, efter den epidemi som har observerats på plats under de senaste veckorna. Dessa åtgärder hade orsakat stängningen, och därför stängningen, av Foxconn-fabriken i Shenzhen. Vi får veta idag att den mer eller mindre har återfått sin fulla produktionskapacitet, bara 12 dagar efter stängningen.

Goda nyheter för Apple

Enligt media Nikkei AsienFoxconn började enligt uppgift starta om produktionen på sin anläggning i Shenzhen förra onsdagen, ” efter att ha ordnat för en del personal att bo och arbeta i en bubbla, ett arrangemang som begärdes av den lokala regeringen för att bekämpa spridningen av covid-19 “, vi läser. Företaget säger sig nu ha ” praktiskt taget återupptog den normala verksamheten på plats.

iPhone SE 2022-test © © Pierre Crochart för Clubic

Som specifierat 9to5Mac, påverkade denna stängning “bara” 10 % av den totala iPhone-produktionen, de flesta av Apples smartphones tillverkades i Foxconn-fabriken i Zhengzhou. På kort sikt representerade stängningen av Shenzhen-fabriken därför inget avgörande för Apple, även om tillkännagivandet om en återgång till det normala låter som goda nyheter. Speciellt eftersom det kommer direkt efter lanseringen av den nya iPhone SE och en ny grön färgsättning för iPhone 13.

Spöket för hälsosituationen i Kina hänger över iPhone 14

Intressant, men generellt oattraktivt i västvärlden, är iPhone SE en viktig pjäs på Apples schackbräde i Indien, där enheten borde stå för 25 % av försäljningen där i år. Även ett partiellt produktionsstopp var därför dålig timing.

Notera att den nollcovid-policy som de kinesiska myndigheterna önskar ställer tvivel på Foxconns produktionskapacitet i Kina. En nedläggning av en av dess huvudfabriker av hälsoskäl kan möjligen få återverkningar på utbudet av iPhone 14. Vi vet att Apple började testa sina produktionslinjer i slutet av februari för sin nya iPhone. , och att den första fasen av produktionen av enheten hade också initierats förra månaden.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button