Apple förväntar sig att användarnas intresse för App Clips kommer att öka

iphone11_bp

I september 2020 lanserade Apple “App Clips”. En funktion som aldrig riktigt hittat sin publik, men som Apple-märket har för avsikt att relansera mycket snart.

Funktionen har utan tvekan lidit av pandemin, men den kan mycket väl få ett andra liv.

Appklippen har inte sagt sitt sista ord

För det första är det mycket möjligt att du aldrig har hört talas om App Clips förrän idag. Det här är en funktion som lanserades med iOS 14 för nästan två år sedan och som är avsedd att tillåta användare att ladda ner appsegment som är mindre än 10 MB. Mer konkret låter App Clips dig ladda den del av en applikation du behöver utan att behöva ladda ner den helt (och därför utan att behöva lagra den på din smartphone).

Denna funktion släpptes i samband med en pandemi och fick tyvärr inte den förväntade framgången, så få utvecklare kunde äntligen spela spelet. Men Apple verkar hoppas på ett förnyat intresse kring App Clips, som en av ledarna sa från Cupertino-företaget:

” […] Jag tror att vi hade den stora oturen att lansera App Clips mitt i en global pandemi som tryckte in de flesta människor och den typen av upplevelse var inte högst upp i sinnet för dem. Vi såg tidigt ett stort intresse för App Clips och många utvecklare kom tillbaka och sa “du vet, vi väntar lite eftersom alla är hemma nu”. Det vi ser nu är ett stort intresse och vi är verkligen glada över att se några av de saker som är på väg för App Clips.”

För att erbjuda utvecklare mer frihet har Apple meddelat att storleksgränsen för appklipp från 10 till 15 MB kommer att öka med anledning av att iOS 16 kommer nästa höst. Det återstår bara att hoppas att detta räcker för att iPhone-ägare ska hitta ett intresse för denna funktion, som också kan vara väldigt användbar i många vardagliga situationer.

Om samma ämne:
iPadOS 16 låter dig inte längre använda din iPad som ett HomeKit-kontrollcenter

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button