Apple förbjuder FlickType, ett tangentbord för Apple Watch… och marknadsför sedan en hemmagjord kopia

apple watch tangentbord

Under sin återgång till skolan Keynote tillkännagav Apple Apple Watch Series 7, vars största nyhet är dess förstorade skärm, vilket ger panelen en diagonal på 41 mm (eller 45 mm). Cupertino-företaget utnyttjade denna vinst i yta för att lägga till ett QWERTY-tangentbord för tillfället exklusivt till sina nästa tocantes. Ett val som skapade uppståndelse i Apple-utvecklarnas community.

Problemet med det här tangentbordet är att det funktionellt kopierar en tredjepartslösning som var tillgänglig tills nyligen på Apple Watch App Store: FlickType Keyboard. Som vid flera tillfällen tidigare har företaget varit ganska våldsamt i sitt sätt att behandla sina utvecklare.

Läs också:
Apple: en grupptalan som utlösts efter fallet med spruckna skärmar

FlickType-tangentbord, senaste offer för en sherlocking Äppelliknande

Kosta Eleftherious applikation har inte varit tillgänglig på App Store på en månad. Långt före Keynote hade Apple motiverat detta tillbakadragande med bristande överensstämmelse i applikationens användargränssnitt.

Dessförinnan hade företaget vägrat utvecklaren flera uppdateringar av applikationen under förevändning att det begärde tillgång till alla behörigheter för OS, vilket kunde bevisas som falskt av den berörda personen. Naturligtvis är ingen lurad av att FlickType Keyboard dras tillbaka och Apples tillkännagivande några veckor senare.

Läs också:
Apple: A15 Bionic borde ha varit mer kraftfull… men företaget saknar ingenjörer

En rättslig åtgärd för missbruk av en dominerande ställning, ännu en

Apple finner sig återigen ansvarig för sherlocking “. Bakom denna engelska term döljer sig ett mönster av kopior av viss programvara från Apple som integrerar dess funktioner i sina operativsystem. Denna praxis som upprepade gånger fördöms av utvecklare som arbetar på Watch OS, iOS och Mac OS-plattformarna kan betraktas som ett missbruk av en dominerande ställning om Cupertino-företaget använder sitt grepp om sin butik för att tvinga sina utvecklare. Detta verkar vara fallet med FlickType.

Kosta Eleftheriou har redan meddelat att han kommer att lämna in ett klagomål mot Apple. Det återstår att se om han vinner sitt fall eller om vi kommer att ha rätt till en lång såpopera värdig den juridiska striden som ställde Cupertino-kompaniet mot Epic Games.

Källa: Inputmag.com

Relaterade Artiklar

Back to top button