Apple: ett ljudproblem skulle påverka högtalarna på MacBook Pro 2021

Apple MacBook Pro-18 © © Nathan Le Gohlisse för Clubic

Dina högtalare MacBook Pro 2021 spraka eller fräsa? Du är uppenbarligen inte ensam. Många användare har rapporterat den här typen av ljudproblem i flera månader. Spårningen av ett programvaruproblem verkar för tillfället privilegierad.

Vittnesmålen börjar hopa sig Reddit och Apple Community Forum: Många 14-tums och 16-tums MacBook Pro (2021)-användare rapporterar irriterande ljudproblem på enhetens högtalare. I det här fallet sprakar ljudet och högtalarna sprakar när ett ljudspår, låt eller video spelas upp på Mac. Problemet skulle vara mycket hörbart när du höjer volymen eller när höga ljud hörs.

Förmodligen ett mjukvaruproblem

Jag har ett problem med M1 Pro 16 tum 2021 (basmodell). Jag hör sprakande i högtalarna när jag tittar på videor eller lyssnar på musik. Jag hade samma problem med M1 Max-modellen som jag bytte in för denna M1 Pro ” säger en användare.

Problemet uppstår vanligtvis när jag öppnar ett fönster eller tittar på en video eller två. Det är verkligen irriterande när det händer hela tiden genom en video, men det händer inte hela tiden “, han fortsätter.

Intressant nog rapporterar vissa användare att problemet kvarstår även efter att de har bytt ut sin maskin med en ny modell. Tesen om ett mjukvaruproblem verkar därför privilegierad.

… vilket Apple inte officiellt har erkänt

Som indikerat 9to5MacApple har ännu inte officiellt erkänt förekomsten av detta problem på högtalarna till MacBook Pro 2021. Under tiden har en användare av Reddit tror jag har hittat en lösning. Att stoppa macOS “coreaudiod”-processen genom att gå till Activity Monitor-appen skulle lösa högtalarproblemet, åtminstone tillfälligt. Vi får också veta att installationen av macOS 12.3 skulle ha förändrat situationen för vissa användare.

Ändå, i avsaknad av en officiell ståndpunkt från Apple i frågan, är det svårt att vara säker på att problemet verkligen är av mjukvarukaraktär, eller om det tvärtom är av hårdvarukaraktär. Det är också svårt att, åtminstone inom den närmaste framtiden, hoppas på en eventuell uppdatering om den första hypotesen skulle verifieras.

Om samma ämne:
MacBook Pro-leveranser fastnade mellan återhållning och revolter i fabriker

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button