Apple Car, det strategiska avtalet mellan Apple och Hyundai har redan sprängts

Tills för några dagar sedan, partnerskapet mellan Apple och Hyundai verkade vara en klar affär. Branschanalytiker indikerade att de två företagen var i färd med att underteckna ett avtal från 3,6 miljarder dollar för konstruktionen av Apple Car.

Undertecknandet av avtalet väntades inom de närmaste dagarna, men enligt de senaste ryktena kommer det inte att ske längre. Det verkar faktiskt som att en har skapats brytning mellan Apple och Hyundai-Kia bilkoncernen.

Nyheten lanserades av Bloomberg med hänsyn till några uttalanden från nära människor och både industriella verkligheter. Orsaken till splittringen finns just i den synlighet som nyheten hade.

Apple verkar inte längre vara villiga att samarbeta med Hyundai och Kia

Apple försöker alltid hålla största möjliga konfidentialitet om sina framtida projekt. Hyundai-Kia-gruppens talespersoner betedde sig istället på ett diametralt motsatt sätt. Den koreanska tillverkaren bekräftade omedelbart ryktena. Denna situation anses oacceptabel för Apple-företaget som fruktar läckor.

Utvecklingen av Project Titan, kodnamnet som Apple Car är känd under, är extremt viktig för Cupertino-företaget. På pappret lovar elbilen att bli det en produkt som kan revolutionera fordonssektorn. Patenten som rör Project Titan visar en bil med avancerade autonoma köregenskaper. Därför är det viktigt att hålla bilens egenskaper och specifikationer hemliga så länge som möjligt.

Den här nyheten kunde har negativa återverkningar på utvecklingen av på Project Titan. Cupertino-företaget återupptog omedelbart kontakterna med andra biltillverkare för att bygga en egen elbil. De mest optimistiska uppskattningarna pekade på 2024 som ett möjligt debutår, men dessa nedgångar kan skjuta upp projektet igen. Vi hoppas att detta bakslag bara är tillfälligt och att Apple och Hyundai kan komma tillbaka tillsammans så snart som möjligt.

Relaterade Artiklar

Back to top button