Apple avslöjar sin nya iPad Air: på väg mot kraft med M1-processorn och 5G

Keynote 080322 ipad air © Apple

iPad Air erbjuder inte en riktig revolution utan en teknisk uppdatering som placerar den äppletablett på konkurrenternas nivå, ochiPad Mini släpptes för några veckor sedan.

iPad Air 2020 var en möjlighet för Apple att se över sin ikoniska pekplatta och erbjuda en ny, modernare design, med platta kanter och ingen hemknapp på framsidan.

En identisk design (bortsett från några färger)

För denna iPad Air 2022 spelar Apple det säkert och ändrar inte sin enhet med en millimeter, som behåller ett liknande format med en 10,9-tums IPS LED-skärm. Uppdateringshastigheten förblir fast vid 60 Hz och surfplattan drar fortfarande inte nytta av det dynamiska ProMotion-systemet i iPad Pro.

Keynote 080322 ipad air © Apple

TouchID-knappen är återigen placerad på enhetens övre kant och Apple har inte heller brytt sig om att lägga till denna nya version för att integrera Face ID-ansiktsigenkänning. Även här måste försäljningen av iPad Pro bevaras genom att göra vissa teknologier exklusiva för den.

Enheten erbjuder fortfarande två stereohögtalare samt kompatibilitet med Apple Pencil 2, som laddas trådlöst tack vare ett magnetiskt område på höger sida av surfplattan och en Smart Connector-port för att ansluta den till ett tangentbord. .

Bara färgerna förändras i år med tillägg av fem nya nyanser inklusive en ny blå och lila som sågs på iPad mini förra året.

Keynote 080322 ipad air © Apple

Läs också:
Apple presenterar sin nya iPhone SE, nu med 5G

Ett moderniserat tekniskt blad med tillägg av 5G

Som ofta i Apples sortiment är det inuti vi hittar nyheterna. iPad Air drar nytta av en ny M1-processor, identisk med den som finns i iPad Pro eller i 13-tums MacBook Pro som presenterades i slutet av 2020. Om iPad Air från 2020 inte var värd, tvärtom, denna nya iteration ska leverera klassledande prestanda för all programvara, även de mest krävande professionella applikationerna.

Fotodelen har också reviderats, särskilt med tillägget av ramläget centrerat på 12-megapixel frontlinsen. Denna funktion, som finns på alla iPads som släpptes 2021, gör att användarens ansikte kan spåras under en videokonferens för att förbli perfekt centrerad även om de rör sig under samtalet.

Keynote 080322 ipad air © Apple

För dem som vill använda iPad på resande fot erbjuder Apple nu en version av iPad Air som är kompatibel med 5G, som bör erbjuda högre hastigheter och minskad latens, särskilt märkbar i videospel. Autonomi har äntligen förbättrats på denna nya enhet enligt tillverkaren.

iPad Air kommer att vara tillgänglig för förbeställning från den 11 mars för en lansering planerad till några dagar senare, den 18 mars. Du måste betala €699 för grundversionen inklusive 64 GB lagringsutrymme och €869 för samma modell i 5G-versionen.

Läs också:
Mac Studio: Apple presenterar sin kompakta Mac Pro och en ny extern skärm

Källa: Apple Keynote

Relaterade Artiklar

Back to top button