Apple: även med en VPN läcker iOS data… och det har pågått ett tag

iPhone 13 Pro - iPhone 13 Pro Max test © © Pierre Crochart för Clubic

Dåliga nyheter: på iOS, med en vpn skulle inte hindra din data från att läcka…

En brist som har bestått under åren, sedan den senare upptäcktes i början av 2020, på iOS 13.

iOS, ett problem med VPN?

Datorexperten Michael Horowitz har lyft fram ett fel på iOS, angående användningen av VPN. OS-signerade Apple lider faktiskt av en sårbarhet som hindrar systemet från att stänga befintliga anslutningar när ett VPN startas. Ett fel som upptäcktes i början av 2020 av ProtonVPN, på iOS 13 vid den tiden.

Vid den tiden förklarade ProtonVPN: ” Vanligtvis när du ansluter till ett virtuellt privat nätverk (eller VPN), stänger enhetens operativsystem alla befintliga internetanslutningar och återupprättar dem sedan via VPN-tunneln. “.

Ett fel som går tillbaka till mars 2020

Detta är därför inte fallet på iOS, vilket uppenbarligen kan orsaka säkerhetsproblem, vilket dock bör säkerställas av VPN. Vissa anslutningar kan alltså vara öppna i några minuter eller några timmar, utanför VPN-tunneln.

iGen noterade: ” Apple upprätthåller kopplingen mellan iPhone och dess push-servrar för att begränsa trycket på batteriet “. Som ett resultat är det särskilt anslutningarna som gör att du kan ta emot meddelanden som skulle förbli aktiva när du öppnar ett VPN. Det fanns en tid då att slå på flygplansläget efter att ha slagit på det privata nätverket skulle lösa problemet, men enligt nyare forskning av Michael Horowitz är det inte längre fallet idag.

Det återstår att se om Apple har för avsikt att åtgärda denna sårbarhet snart, som har påverkat iOS i mer än två år nu. Lösningen kan komma med framtida iOS 16 om några veckor, denna nya version lovar viktiga framsteg när det gäller säkerhet och konfidentialitet.

Källa: iGen.fr

Bästa VPN, 2022 års jämförelse

Hur väljer man den bästa VPN? Clubic har testat och jämfört prestanda och säkerhetsnivå för de bästa leverantörerna för att upprätta denna VPN-jämförelse
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button