Apple: är Studio Display upp till marknaden och dess orimliga pris?

Keynote 080322 Mac Studio-skärm © Apple

Förväntas den 18 mars från 1 749 euro i Frankrike, den nya övervaka Apples Studio Display är ingen prisvärd skärm… men trots sitt pris går den miste om några funktioner som vi gärna hade velat hitta.

Apples Studio Display presenterades i går och har en stor 27-tums Retina 5K-panel, en 12 MP ultravidvinkelkamera med mittram, tre mikrofoner och sex högtalare för rumsligt ljud. Den här nya high-end-skärmen utelämnar dock några viktiga funktioner hos sin storebror Pro Display XDR, som säljs för sin del från 5 499 euro.

En “traditionell” LCD-panel och ingen ProMotion

Först och främst är skärmen sannolikt begränsad till IPS-skärmteknik. Faktum är att Apple inte nämner någon annan teknik för sin Studio Display, som därför kommer att nöja sig med en lägre bildkvalitet än den som erbjuds av Pro Display XDR och dess Mini LED-panel, i synnerhet när det gäller kontrasten, djupet på svarta och luminans (upp till 600 nits tillkännages här, mot maximalt 1 600 nits på Pro Display XDR för HDR-innehåll).

En annan beklaglig frånvaro är ProMotion-teknologin, som, som en påminnelse, tillåter en dynamisk uppdateringsfrekvens. Detta är dock en funktion som också saknades på Pro Display XDR, som också är begränsad till 60 Hz. De senaste 14- och 16-tums MacBook Pros kunde dock dra nytta av den för att nå 120 Hz.

Keynote 080322 Mac Studio-skärm © Apple

Ingen HDR heller…

På listan över stora bortglömda, HDR-stöd, som inte finns på menyn på denna nya Studio Display, men som naturligtvis fanns på Pro Display XDR. På den här prisnivån kan det vara ett handikapp för en skärm som riktar sig till ett krävande segment av användare… såväl som vissa proffs.

Sista punkten, visserligen mer tillfällig: precis som sin storebror stöder Studio Display inte vissa nya enheter heller, som iPad Air 4 (2020) och iPad mini 6 (2021), båda begränsade till en USB-port- C 3.1 Gen 1… och därför med en utgångsdefinition på 4K / 30 FPS.

Om samma ämne:
Mac Studio ersätter inte Mac Pro, en Silicon-version borde se dagens ljus

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button