Apple: är det bättre att köpa en ny MacBook Air M2 eller en MacBook Pro?

wwdc 2022 macbook air

Tillverkaren presenterade en komplett revidering av sin MacBook Air, men också en uppdatering av 13-tums MacBook Pro. Vilken ska du knäcka?

Det var inte alla programvarumeddelanden på WWDC 2022. Apple visade också upp sin nya M2-processor samt de två första MacBook-datorerna med detta senaste chip.

En mycket attraktiv MacBook Air mot en MacBook Pro sett och recenserad

Ur designsynpunkt finns det ingen debatt: MacBook Air cuvée 2022 ser bra ut! Den kaliforniska tillverkaren har reviderat sin kopia genom att seriöst titta på 14-tums MacBook Pro, som den delar många attribut med.

Fortfarande i aluminium finns chassit i fyra färger (Silver, Starlight, Space Grey och Midnight), och dess fyra kuddar, mycket större, är desamma som på MacBook Pro som släpptes 2021. Den är också tunnare än den tidigare MacBook Luft, med en tjocklek på 11,3 mm, mot 16,1 mm på den gamla modellen.

Dessutom har den en MagSafe-port för laddning, en entränad begäran från användare som har sörjt att det försvann i många år. På vänster sida finns två USB-C-portar och till höger en 3,5 mm jack-port.

Skärmen breddas också till 13,6 tum, mot 13,3 tidigare, tack vare en minskning av skärmkanterna. Den har ett snäpp som rymmer en ny 1080p FaceTime-kamera av högre kvalitet. Slutligen är den bärbara datorn utrustad med fyra högtalare.

13-tums MacBook Pro hade inte rätt till samma vederlag och behåller samma chassi som den tidigare modellen samt sin 13,3-tums LED-skärm. Dess tjocklek är fortfarande 15,6 mm för en vikt på 1,4 kg. Enheten erbjuds i Space Grey eller Silver, och Touch Bar finns fortfarande kvar, eftersom den gradvis försvinner från Apples sortiment av bärbara datorer.

Apple-företaget utnyttjade inte denna uppdatering för att integrera en MagSafe-port, så du får nöja dig med en av de två USB-C-portarna för laddning. Jackporten förblir på plats för att ansluta dina hörlurar. FaceTime-kameran utvecklas inte vidare och förblir fast vid 720p. Vad seriöst överväga att göra din iPhone till kameran på din MacBook för att öka bildkvaliteten. För ljud är det inte bättre, med bara två inbyggda högtalare.

Mycket liknande tekniska blad, förutom autonomi

De tekniska databladen för de två MacBook-datorerna skiljer sig inte riktigt åt. De erbjuder båda M2-processorer med 8 eller 10 GPU-kärnor, beroende på vald konfiguration. Apple erbjuder tre alternativ för RAM på 8, 16 eller 24 GB och fyra lagringsalternativ (256 GB, 512 GB, 1 eller 2 TB). För anslutning har båda enheterna ett Wi-Fi 6-chip samt Bluetooth 5.0.

Den verkliga skillnaden mellan 2022 MacBook Air och 2022 13-tums MacBook Pro är batteritid och laddning. Apple tillkännager 15 timmars autonomi i webbsurfning och 18 timmar i videouppspelning för sin helt nya MacBook Air. MacBook Pro klarar sig bättre, med 17 timmars surfning och 20 timmars videouppspelning.

MacBook Air kommer med ett 30 W USB-C-laddningsblock medan MacBook Pro kommer med ett 67 W-block som borde förbättra laddningen. Du kan också välja den dubbla USB-C-laddaren som Apple erbjuder som tillval eller kommer med högre konfigurationer av MacBook Air M2.

Det är därför svårt att rekommendera 13-tums MacBook Pro, eftersom MacBook Air 2022 ersätter den på många punkter. Såvida du inte prioriterar batteritiden högst upp och är en inbiten Touch Bar-användare, bör MacBook Air M2 uppfylla alla dina behov, samtidigt som du sparar några tiotals euro på ditt köpbelopp.

Om samma ämne:
Vill du ha en ny MacBook Air i nya färger? Det är (a priori) missat för denna gång

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button