Apple AirTag: efter bilstöld, trakasserier?

Apple AirTags

Apples mini tracker, denAir Tagtycks användas för långt mindre lagliga ändamål än vad som ursprungligen var avsett.

Redan inblandad i bilstölder har AirTag den här gången använts i minst två fall av påstådda trakasserier.

Hemliga AirTag-aviseringar

Så mycket att säga det direkt, det vi ska berätta är varken roligt eller acceptabelt. Apple-spåraren, som vanligtvis används för att hitta förlorade föremål (nycklar, en plånbok, en ryggsäck eller till och med din egen bil), misstänks nyligen ha använts för att följa två kvinnor i New York utan deras vetskap, enligt en lokal mediarapport WGRZ.

Den första personen insåg detta tack vare ett meddelande på sin iPhone som indikerade att en okänd AirTag flyttade med dem. Spåraren var, enligt lokala poliser, gömd under stötfångaren på hans fordon.

För den andra berörda kvinnan hittades ingen spårare men ett meddelande skickades verkligen till hennes telefon. Polisen vet inte om AirTag kunde ha gömts under hans bil och ramlat, eller om ett enkelt tekniskt problem orsakade meddelandet, där spåraren kopplades bort kort därefter.

Vi kan i alla fall bara vara lugna för dessa två personer som äntligen såg denna dåliga upplevelse vara “begränsad” till ett skrämmande meddelande. Låt oss hoppas att Apple hittar en lösning för att kunna stärka säkerheten kring sina spårare, till exempel genom att ange deras exakta plats när de skickar förebyggande aviseringar.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button