Apple: 39 000 spel har tagits bort från den kinesiska App Store

Med ett drag som övervägs det största borttaget som någonsin registrerats på en enda dagApple har eliminerat ca 39 000 mobilspel från hans Kinesiska App Storeenligt Reuters.

Titlar som påverkas inkluderar Assassin’s Creed Identity och NBA 2K20

Massavlägsnande kommer när Äpple har initierat ett tillslag mot olicensierade spel av de kinesiska myndigheterna. Som ett resultat, inklusive de 39 000 dragna spelen, tog företaget bort totalt 46 000 appar från den kinesiska iOS-appbutiken på nyårsafton. Som citerat av Reuters sa analysföretaget Qimai att endast 74 av de 1 500 bäst betalda spelen har klarat utrensningen.

Utgivare hade fram till den 31 december, först förlängt från slutet av juli, på sig att skicka in ett statligt utfärdat licensnummer som gjorde det möjligt för köp i appar att användas i deras spel. Berörda titlar inkluderar exklusiva mobiler Assassin’s Creed identitet Och NBA 2K20, enligt Qimai. Det är oklart vilka andra spel som har tagits bort från appbutiken.

Sedan 2016 har en lag funnits i Kina som kräver att alla betalspel med köp i appar godkänd av Statens press- och publikationsförvaltning av landet, den statliga myndigheten som godkänner versioner av spelen. Android-butiker har tillämpat denna lag i flera år, men kryphål på iOS-marknaden gör att spel kan lanseras i Kina utan licensnummer. Apple varnade utvecklare genom att radera över 8 000 spel under en enda vecka i början av juli 2020.

Relaterade Artiklar

Back to top button