ÄPPEL LÖM KINA

Nyheten av historisk betydelse, om den bekräftas, kan få otroliga konsekvenser, Kina kan förlora Apples fabriker.

Apple överväger att flytta produktionen från Kina

The News, läckte från en skopa av Wall Street Giornal, berättar om ett Apple i strid med sin huvudpartner, Kina.

Enligt de första rekonstruktionerna finns det två huvudorsaker som kan leda till det drastiska alternativet att flytta hela produktionslinjen.
För det första noll-smitta Covid-policyn implementerad i Kina, det tillåter inte alla arbetare att gå till fabriken på grund av de olika nedstängningarna i olika och viktiga städer.
Alla dessa problem, som inkluderar transport, förnödenheter och blockerade produktionslinjer, om än tillfälligt kunde ha stört Apples styrelse.
För det andra, sedan början av kriget mellan Ryssland och Ukraina diplomatiska anpassningar som aldrig förr. Det spekuleras i att det stöd som Kina visat, åtminstone diplomatiskt, gentemot Ryssland skulle kunna ogillas av den amerikanska regeringen såväl som av amerikanska företag själva. I händelse av en eskalering som skulle leda till att de politiska och följaktligen kommersiella relationerna spricker kan fabrikerna i Kina få stora operativa svårigheter att hantera det amerikanska högkvarteret.
Av dessa skäl kan Apple besluta att investera resurser och flytta produktionen till allierade länder, som t.ex Indien eller Vietnam.
Vissa experter har spekulerat i att det bara kan vara ett internt nervsammanbrott, i syfte att lansera en varning till den kinesiska regeringen för arbetare i låsning.
För närvarande har Apple inte släppt några uttalanden i detta avseende.

Relaterade Artiklar

Back to top button