App Store: spel skulle öka lättare än applikationer till toppen av rankingen

App Store © Pexels

För nya appar som laddas upp till App Store har det aldrig varit lätt att komma till toppen av topplistan över nedladdningar. Och det har uppenbarligen inte blivit bättre de senaste månaderna.

Konkurrensen är hård på butiker som är dedikerade till att ladda ner applikationer. Och App Store verkar vara bland de mest hänsynslösa om vi ska tro en studie gjord av Sensor Tower. I sin rapport avslöjade gruppen antalet installationer som krävs för att programvara ska nå toppen av rankingen på den amerikanska jättens webbutik. Och det är verkligen inte lätt!

En riktig hinderbana

Således skulle en applikation som inte är relaterad till ett videospel behöva cirka 156 000 nedladdningar för att ta förstaplatsen i den berömda rankingen. Som en indikation behövdes ”bara” 114 000 2019. En siffra som dock var mycket lägre än 2020, som klättrade till 185 000 nedladdningar. Ett fenomen som uppenbarligen orsakades av pandemin, fortfarande enligt Sensor Tower.

Dessutom avslöjar den här undersökningen också att mobilspel som publiceras på App Store har möjligheten att lättare hamna i toppen av rankingen. I det här specifika fallet skulle 93 000 nedladdningar räcka, en rejäl minskning med 46 % från de 171 000 som krävdes tre år tidigare. Men det är viktigt att notera att Apple använder andra utvärderingskriterier. Faktorerna i fråga kan vara hur ofta applikationerna används, antalet nya användare eller till och med mängden avinstallationer och recensioner.

Källa: Apple Insider

Relaterade Artiklar

Back to top button