App Store: Apple kommer att höja priset på alla applikationer

App Store © © Unsplash / James Yarema

Tillverkaren har försett utvecklare med en ny prislista som tillämpas från den 5 oktober.

Efter att ha höjt priserna på många av sina enheter, tar Apple nu upp mjukvara.

Apple för vidare konsekvenserna av eurons fall mot dollarn

Alla företag bär den fulla bördan av stigande råvarupriser och energikostnader, vilket återspeglas i priserna på elektroniska produkter. Apple undkom inte situationen och skapade rubriker med presentationen av sin iPhone 14 och iPhone 14 Pro, som såg deras priser hoppa från 100 till 200 euro för att överstiga 1 000 euro-strecket, alla modeller tillsammans.

Eurons fall mot dollarn bidrar också till denna allmänna prisuppgång. Apple kommer mycket snart att replikera variationerna av växelkursen på App Store och har presenterat utvecklare som erbjuder sin programvara på App Store med en ny prislista.

En global prishöjning gällde från den 5 oktober

Ändringarna påverkar alla nivåer som satts in av Apple, både för mjukvaruköp, men också för köp i appar i applikationer eller videospel.

Det psykologiska priset på 0,99 euro kommer inte längre att existera om några dagar. Den första nivån som erbjuds av Apple är nu 1,19 euro. En ansökan som erbjuds för 1,99 euro i dag kommer snart att öka till 2,49 euro, och så vidare. Sista exemplet: en applikation som säljs idag för 9,99 euro kommer att gå till 11,99 euro. För den dyraste mjukvaran kan prishöjningarna representera mer än tio euros ökning.

Frankrike är inte det enda som drabbas av denna allmänna ökning. Alla länder i euroområdet berörs, liksom andra stater som Kina, Japan och Sydkorea.

Apple berättade också för utvecklare att höjningen kommer att tillämpas på både App Store och Mac App Store från och med den 5 oktober. Vill du köpa en applikation har du bara några dagar kvar på dig att ta del av gällande priser innan den allmänna höjningen.

Prenumerationer är den enda kategori vars priser kommer att förbli desamma efter den 5 oktober.

Källa: 9to5Mac

Relaterade Artiklar

Back to top button