Apophis: är vi verkligen utom fara från denna asteroids bana?

Det var redan 2004 när NASA sågs för första gången Apophis. L’asteroidkatalogiserade bland dessa potentiellt farligaunder åren returnerade vissa data som förutspådde framtiden effekter med planeten Landa.

Men hittills verkar det som omlarmet har lösts och Apophis är inte längre ett potentiellt hot mot vår planet. Men är vi verkligen utom fara från denna asteroids bana? Också för att det verkar som att den den 13 april 2029 kommer att passera mindre än 35 000 km från jorden. Här är alla detaljer.

Apophis är inte längre farlig, men asteroiden kommer att passera så nära jorden att du kan se den med blotta ögat

De kommer alla att vara glada över att ha fått veta att NASA nyligen har avvärjt risken för att drabbas av Apophis-jorden. Ändå är det flera som oroar sig för en annan händelse. De 13 april 2029 denna asteroid det kommer att beröra jorden på ett avstånd av ca 35 000 km.

Ingen glömde den “farliga” asteroiden 2001 F032 som den 21 mars har hälsat vår planet i ca 2 miljoner km av avstånd. Och NASA hade förklarat det potentiellt farligt. Många undrar därför hur Apophis passage kan vara så säker att den kommer att distansera den mindre än hälften så att den kan ses vid blotta ögat.

Det är bara en fråga om beräkningar

Det är bara en fråga om beräkningar. Uppgifterna om Apophis kom från Goldstone Deep Space Communications Complex från NASA, Kalifornien och från Green Bank Observatory i West Virginia.

Det är därför med största precision som American Space Agency kunde avvärja även prognosen för effekterna av 2068. Ja för att Apophis hade en fantastisk tid skrämma allt under dessa år sedan det sågs och är under kontroll. Två andra möjligheter till nedslag hade registrerats för denna asteroid. Den ena planerad till 2029 och den andra för 2036. Men för båda nu finns det inga som helst faror.

NASA har också motbevisat den senaste förutsägelsen tack vare de senaste uppdateringarna. Alla kan sova lugnt, alltid med undantag för oförutsedda händelser.

Relaterade Artiklar

Back to top button