AOKZOE tillkännager en PC/konsolhybrid baserad på Ryzen 7 6800U

AOKZOE A1 © Videocardz

Utgången av Steam däck och AMD APU:er ger idéer till många tillverkare av konsol/PC-hybrider.

Flera tillverkare hade inte väntat på att Steam Deck skulle distribuera sina egna konsol/PC-hybridmaskiner. Men lanseringen av maskinen från Valve väckte uppenbarligen kallelser… förstärkta av egenskaperna hos AMD:s APU:er.

En Zen 3+ och RDNA 2 combo

Sålunda har tillverkaren AOKZOE precis meddelat lanseringen i september 2022 av A1, en hybridmaskin vars design, föga förvånande, är ganska lik den hos Steam Deck.


Mindre känd än Valve, AOKZOE gynnades dock inte av en specifik APU som Aerith. Tillverkaren har därför siktet inställt på ett chip i AMD-katalogen, i det här fallet den utmärkta Ryzen 7 6800U som kombinerar Zen 3+ CPU-kärnor och RDNA 2 GPU-kärnor.

AOKZOE A1 © Videocardz

Det är därför inte de mest innovativa teknikerna från AMD, men det bör säkerställa en viss tillgänglighet av komponenter. APU:n är associerad med LPDDR5X-6400-minne utan att man vet exakt hur mycket som finns ombord.

Stor 8-tums/1920 x 1200 skärm

Användningen av denna APU som redan har meddelats på AYANEO 2 bör tillåta betydligt högre prestanda än de som finns på Steam Deck och därför tillåta detaljnivån för de olika videospelen att skjutas lite längre.

AOKZOE A1 © Videocardz

AOKZOE kännetecknas också av sin 8-tumsskärm med IPS-panel med en definition på 1920 x 1200 pixlar. Dess tillverkare talar om ett kylsystem tillverkat av aluminiumfenor, kopparvärmerör och en kontroll ” duktig » fans.

AOKZOE A1 © Videocardz
AOKZOE A1 © Videocardz

© Videocardz

Det är givetvis upp till tillverkaren att säkerställa god värmeavledning samtidigt som bullret begränsas. I dagsläget meddelas inte de exakta måtten på besten, men det talas redan om vikt: 668 gram, något som liknar Steam Deck och dess 7-tumsskärm.

Slutligen, genom att insistera på anpassningsmöjligheterna för de olika lysdioderna, framkallar AOKZOE närvaron av vibrationsmotorer, ett gyroskop och triggers ” linjär “. Vi kommer särskilt ihåg att vi för tillfället inte har någon precision om autonomi eller pris för denna A1.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button