AnyCubic Vyper 3D-skrivare recension

Vi är tillbaka med ytterligare en recension av 3D-skrivare från AnyCubic . Förra gången vi recenserade Mono X (vi recenserade Mono X), en av MSLA-skrivarna AnyCubic . Den här gången provade vi AnyCubic Vyper . FDM 3D-skrivare(FDM 3D) mellanklass, vilket ger dig tillbaka mellan $359 och $431 beroende på vilken variant du beställer.

Sammantaget är Vyper en fantastisk filamentskrivare på nybörjarnivå som låter dig skriva ut objekt direkt utan mycket installationstid eller försök och fel.

Har 3D skrivare (Skrivare)AnyCubic Viper(AnyCubic Vyper 3D)

3D(Vyper 3D) – AnyCubic Vyper-skrivaren har en mängd funktioner. Vyper är jämförbar med andra tråd(Vyper) 3D-skrivare i sin klass och inte lika dyr som många av sina konkurrenter.

 • Stor byggvolym – 9,6″ x 9,6″ x 10,2″ (245 mm x 245 mm x 260 mm)
 • Automatisk sängnivellering med töjningsmätare
 • Tvådelad kylfläkt plus hotend fläkt
 • Tyst stegdrivrutin TMC2209(TMC2209) för ultratysta och exakta utskrifter
 • Inbäddad(Inbyggda) bältessträckare för enkelt underhåll
 • 4,3″ färgpekskärm
 • 32 bitars processor
 • Extruderdrivrutin med två växlar
 • Dubbelskruv Z
 • Fjäderstålbas för enkel borttagning av delar
 • LED bredvid munstycket

Vi skulle kunna prata länge om varje funktion, men det räcker med att säga att det har det massor(många) fina funktioner, framför allt fjäderstål och automatisk bäddnivellering.

Montering av Vyper 3D-skrivare

Det tog mindre än 30 minuter att packa upp och sätta ihop maskinen innan vår första del började skrivas ut. Och fem minuter av det gick åt till att leta efter verktyg som vi trodde saknades men som faktiskt ingick i en riktigt snygg inbyggd förvaringslåda som vi helt missade vid första anblicken.

Axel Z(Z-axeln) och XY-axeln var färdigmonterade, det återstår bara att koppla dem till varandra med hjälp av de medföljande bultarna. Vi monterade sedan pekskärmen med några bultar och kopplade ihop alla tydligt markerade elkablar. Det var nästan omöjligt att göra fel.

Slutligen fanns det några dragkedjor som användes för att hålla bitarna på plats under frakten. Vi skär dem enligt instruktionerna. Här är det.

Viper byggkvalitet

Vyper 20/20 profiler och gjutna plastkåpor används. Alla detaljer såg professionella och välgjorda ut, inte så taskiga som detaljer kan vara. MK3. Kabelanslutningar för ledningar är bekväma och välplacerade. Pekskärmen är oöverträffad och dellådan är en riktigt fin touch.

Från lådan Y-axel(Y-axeln) behövde lite tweaking (manualen nämner denna möjlighet). Vi var imponerade av den varma delen och mer än tillräcklig partiell kylning. PÅ Vyper använder en dubbel fläkt, vilket innebär att du kan få igång skrivaren snabbare och ändå hålla lagren svala. Uppmärksamheten på detaljer gör att det verkligen känns som att skrivaren är värd mycket mer än den faktiskt är.

Kalibrering

Det första steget är att jämna ut tryckbädden. AnyCubic annonserar Vyper som “auto leveling” och det är det definitivt. Vyper använder en metod som kallas inriktning(Vyper) med hjälp av en töjningsmätare som mäter kraften som appliceras på munstycket för att avgöra när det kommer i kontakt med bädden. Detta har flera fördelar jämfört med andra automatiska sängnivelleringsmetoder.

För det första finns det inget behov av att justera höjden på nivelleringsmätaren eller tillämpa en offset. För det andra(Andra), en inriktningssensor inbyggd direkt i munstycket betyder att din sond kan nå varje del av byggplattan.

Sängnivellering(Säng) var lätt att hitta i pekskärmskontrollmenyn och själva pekskärmen var extremt lyhörd. Det här är förmodligen den bästa pekskärmen vi har använt på en 3D-skrivare. Att jämna ut sängen gick ganska snabbt, förutom den tid det tog Z-axel,(Z-axeln) för att gå hela vägen ner. Det verkade väldigt långsamt, men på det hela taget var processen snabb. tröghet Z-axel(Z-axeln) är förmodligen en kompromiss för bättre noggrannhet. Och eftersom du inte behöver nivellera plattformen före varje utskrift spelar det ingen roll.

Vyper använder ett 4×4-rutnät för att rikta in bordet och sparar det till EEPROM (Huggorm)för(EEPROM) för alla efterföljande utskrifter eller tills du justerar det.

Första tätningen

Bortsett från några fläckar på toppen av modellen, owl.gcode, såg testtrycket väldigt bra ut. Vi misstänker att en viss utskrift kan förbättras något genom att justera inställningarna. Cura och klippte om det, men det såg bättre ut än väntat, speciellt för det första trycket.

Efter att tryckbädden svalnat och stålplåten tagits bort lossnade trycket med liten eller ingen ansträngning. Den magnetiska fjäderstålsängen är ett måste om du ska köpa en 3D-skrivare. Den strukturerade ytan lämnade ett fint märke på botten av testtrycket. Provtrycket blev klart på mindre än 90 minuter – imponerande snabbt.

Förutom fläkten Vyper nästan tyst. Efter att ha bott i ett hus med många 3D-skrivare kan vi bekräfta att detta är det tystaste vi någonsin har använt.

På jakt

För pengarna är den här skrivaren en stjäl. Det är enkelt att ställa in, enkelt nog för en nybörjare att börja skriva på en halvtimme. Det är tillräckligt pålitligt för att skriva ut partier. Faktum är att vi inte hade några misslyckanden alls.

Om vi ​​skulle köpa en skrivare till en person som aldrig har använt en 3D-skrivare tidigare, AnyCubic Viper skulle vara en stark utmanare. Den är mycket enklare att använda än Ender 3 tack vare dess automatiska sängutjämning och högkvalitativa delar.

Vyper kräver(Vyper) väldigt få inställningar, vilket gör att slutanvändaren kan börja skriva ut direkt. Vyper fungerar också utmärkt med OctoPrint (Huggorm),(OctoPrint) så att du kan komma åt alla dessa fantastiska OctoPrint (bra OctoPrint plug-ins) plugins.

Viper burk bli(Vyper) är en utmärkt kandidat för en printfarm eller skola 3D-utskriftslabb eftersom de är billiga och enkla att installera och på grund av deras låga felfrekvens.

Rent generellt, Vyper – en fantastisk 3D-skrivare som är värd pengarna.

Vi är tillbaka med ytterligare en recension av en 3D-skrivare från AnyCubic. Förra gången recenserade vi Mono X, en av AnyCubics MSLA-skrivare. Den här gången provade vi AnyCubic Vyper, en mellanklass FDM 3D-skrivare som ger dig tillbaka mellan $359 och $431 beroende på vilken variant du beställer.

Sammantaget är Vyper en fantastisk filamentskrivare på nybörjarnivå som kommer att få dig att skriva ut objekt direkt, utan mycket installationstid eller försök och fel.

Funktioner hos AnyCubic Vyper 3D-skrivare

AnyCubics Vyper 3D-skrivare kommer med en rik uppsättning funktioner. Vyper är jämförbar med andra 3D-filamentskrivare i sin klass och kostar inte lika mycket som många av sina konkurrenter.

 • Stor byggvolym – 9,6 x 9,6 x 10,2 tum (245 mm x 245 mm x 260 mm)
 • Automatisk sängnivellering via töjningsgivare
 • Dubbla delar kylfläkt, plus hotend fläkt
 • TMC2209 tyst stegdrivrutin för extremt tysta och exakta utskrifter
 • Inbyggda bältessträckare för enkelt underhåll
 • 4,3″ färgpekskärm
 • 32-bitars processor
 • drivrutin för extruder med dubbla växlar
 • Dubbelskruv Z-axel
 • Fjäderstålsbädd för enkel borttagning av delar
 • LED-ljus bredvid munstycket

Vi skulle kunna fortsätta i längden om varje funktion, men det räcker med att säga att den har en mängd trevliga funktioner, framför allt fjäderstål och automatisk sängutjämning.

Montering av Vyper 3D-skrivare

Det tog mindre än 30 minuter att packa upp och bygga maskinen innan vår första del började skrivas ut. Och fem minuter av det gick åt till att leta efter verktyg vi trodde saknades men som faktiskt ingick i en riktigt snygg inbyggd förvaringslåda som vi helt missade vid första anblicken.

Z-axeln och XY-axeln var helt sammansatta, vilket bara kräver att vi kopplar dem till varandra med hjälp av de medföljande bultarna. Därefter monterade vi pekskärmen med några bultar och kopplade in alla tydligt markerade elkablar. Det var nästan omöjligt att göra fel.

Slutligen fanns det flera dragkedjor som användes för att hålla ner delarna under transporten. Vi skär av dem, enligt instruktionerna. Det var det.

Byggkvalitet av Vyper

Vyper använder 20/20 profiler och gjutna plastöverdrag. Alla delar såg proffsiga och välgjorda ut, inte tråkiga som MK3-delar kan vara. Kabelanslutningarna för ledningarna är användarvänliga och välplacerade. Pekskärmen är oöverträffad, och dellådan är en riktigt fin touch.

Ur lådan behövde Y-axeln en liten justering (instruktionerna nämner denna möjlighet). Vi var imponerade av hotend och den mer än tillräcklig delkylning. Vyper använder en dubbel fläkt, vilket innebär att du kan köra din skrivare snabbare och ändå kyla dina lager. Uppmärksamheten på detaljer gör att den verkligen känns som en skrivare som kostar mycket mer än den gör.

Kalibrering

Det första steget är att jämna ut tryckbädden. AnyCubic annonserar Vyper som “automatisk utjämning”, och det är det definitivt. Vypern använder en metod som kallas töjningsmätare som mäter kraften som appliceras på munstycket för att avgöra när det kommer i kontakt med bädden. Detta har ett par fördelar jämfört med andra automatiska bäddnivelleringsmetoder.

För det första, det finns inget behov av att justera höjden på din utjämningssond eller tillämpa en offset. För det andra, att ha nivelleringssensorn inbyggd direkt i munstycket innebär att din sond kan nå varje bit av byggplattan.

Sängnivellering var lätt att hitta i pekskärmens kontrollmeny, och själva pekskärmen kändes extremt lyhörd. Det är förmodligen den bästa pekskärmen vi har använt på en 3D-skrivare. Att jämna ut sängen var en ganska snabb ansträngning förutom den tid det tog Z-axeln att falla hela vägen ner. Det verkade väldigt långsamt, men allt som allt gick processen snabbt. Z-axelns långsamhet är förmodligen en avvägning för bättre noggrannhet. Och eftersom du inte behöver jämna ut sängen före varje utskrift, är det ingen stor sak.

Vypern använder ett 4×4 rutsystem för att utföra sängutjämning och lagrar det i EEPROM för alla efterföljande utskrifter eller tills du återutjämnar det.

Första trycket

Bortsett från lite sippande på toppen av modellen, owl.gcode, såg testtrycket väldigt bra ut. Vi misstänker att just utskriften skulle kunna förbättras en hel del genom att justera Cura-inställningarna och skära om den, men det såg bättre ut än väntat, särskilt för ett första tryck.

Efter att ha låtit trycket svalna och ta bort stålplåten tappade trycket nästan utan ansträngning. Den magnetiska fjäderstålsängen är ett måste om du ska köpa en 3d-skrivare. Den strukturerade ytan lämnade en fin finish på botten av testtrycket. Testutskriften tog knappt 90 minuter – imponerande snabbt.

Förutom fläkten är Vyper nästan tyst. Efter att ha bott i ett hus med många 3D-skrivare kan vi intyga att detta är den tystaste vi någonsin har använt.

Kom till saken

För pengarna är den här skrivaren en stjäl. Det är enkelt att ställa in, enkelt nog för en nybörjare att börja skriva ut på en halvtimme. Det är tillräckligt pålitligt för att skriva ut partier. Faktum är att vi inte hade några misslyckanden alls.

Om vi ​​skulle köpa en skrivare till någon som aldrig hade använt en 3D-skrivare tidigare, skulle AnyCubic Vyper vara en stark utmanare. Den är mycket enklare att använda än en Ender 3 på grund av den automatiska sängnivelleringen och de högkvalitativa delarna.

Vypern kräver väldigt få justeringar, vilket gör att slutanvändaren kan börja skriva ut direkt. Vyper fungerar också utmärkt med OctoPrint, så att du kan få tillgång till alla dessa fantastiska OctoPrint-plugin-program.

Vyper kan vara en bra kandidat för en printfarm eller skola 3D-utskriftslabb eftersom de är så billiga och enkla att installera och på grund av den låga felfrekvensen.

Allt som allt är Vyper en fantastisk 3D-skrivare, väl värd pengarna.